avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de comund acord - schimbare nume copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de comund acord - schimbare nume copil minor

Buna seara. Va scriu in legatura cu un divort, de comun acord. Tatal este in executarea unei pedepse privative de libertate, este de acord cu divortul, cu revenirea numelui mamei la cel anterior casatoriei si cu schimbarea numelui minorului. Acum nu stiu cum se va proceda. Dupa divort, eu ca mama pot schimba numele de familie al copilului minor cu acordul celuilalt parinte, printr-un notar, pe cale administrativa, cu demersuri facute la starea civila? Sau se poate direct prin calea divortului, prin sentinta data de catre judecator sa se stabileasca si acest aspect ? Mentionez ca primul termen al divortului inca nu a fost si de aceea vreau sa stiu ce si cum sa cer in instanta. Va multumesc anticipat! Cu respect, A.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:24, 25 Ianuarie 2015
La divort se va pronunta instanta doar pe aspecte privind desfacerea casatoriei , domiciliul minorului , numele dvs.exercitarea autoritatii parintesti.(Solicitati exercitarea autoritatii parintesti exclusive de catre dvs. aveti motive , tatal fiind in inchisoare). In ce priveste numele copilului , acesta va ramane neschimbat . Ulterior, daca va veti casatori cu alta persoana, care va fi de acord ca minorul sa poarte numele lui de familie si al dvs.se poate solicita instantei schimbarea numelui minorului bineinteles cu acordul tatalui natural.
Va multumesc pentru raspuns. Am inteles situatia cu divortul. Dar ulterior, cu acordul tatalui, pe cale administrativa, nu pot schimba numele de familie al copilului ?
Il puteti schimba pe cale administrativa daca aveti motiv intemeiat, cu acordul tatalui.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot schimba numele de familie al copilului dupa divort ????? lery lery am divortat acum 2 ani si am un copil minor care mi-a fost incredintat pentru crestere si educare,sentinta este definitiva si irevocabila,acum m-am recasatorit ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil minor carmenspiridon carmenspiridon Buna ziua Care sunt pasii pentru schimbarea numelui copilului minor? Precizez ca parinti nu sunt casatoriti, copilul poarta numele de familie al ... (vezi toată discuția)
Drepturile tatălui Niky112 Niky112 Nu pot să scot copilul de pe numele tatălui, atâta timp cât lui nu îi mai pasă de el, nici nu îl vizitează,nici nu îi dă pensie alimentată, efectiv ... (vezi toată discuția)