avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lncadrare dupa concurs
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lncadrare dupa concurs

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutați cu un răspuns la o situație prin care trec. Am o vechime în învățământ de 10 ani, în acest moment sunt încadrata pe o funcție de didactic auxiliar grad 1 la o scoală, post ocupat prin concurs în 2007. De curând am ocupat prin concurs un post pe aceiași funcție la o alta scoală, post aflat în statul de funcții cu grad 4 (s-a omis transformarea postului înainte de concurs). Exista un temei legal prin care poate fi transformat postul conform încadrării/ vechimii mele din acest moment, după afișarea rezultatului de la concurs, astfel încât salariul meu sa nu fie afectat? Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2015
arivan, utilizator
Cel mai recent răspuns: arivan , utilizator 08:25, 20 Ianuarie 2015
HG nr. 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale si a criteriilor de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice, Anexa :

Art. 41. — (1) Prin promovare se asigura evolutia in cariera a personalului contractual, prin trecerea intr-un grad, o treapta profesionala sau functie superior/superioara.
(2) Promovarea persoanelor incadrate cu contract individual de munca in grade sau trepte profesionale se face, de regula, pe un post vacant sau temporar vacant, iar in situatia in care nu exista un asemenea post se face prin transformarea postului din statul de functii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior.
(3) Promovarea in grade sau trepte profesionale a personalului contractual din sectorul bugetar se face prin examen.
Se mai poate face transformarea postului din statul de funcţii din gradul IV S, în gradul IS pe care eu il detin in prezent la scoala unde sunt încă încadrata (in perioada de 30 de zile de la afisarea rezultatului)? Mentionez ca anuntul pentru ocuparea postului preciza doar nivelul studiilor, experinta min. 5 ani, nu si gradul. Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Ianuarie 2015
arivan, utilizator
Se poate face, insa va trebuie sa se respecte prevederile legii .
Un post vacant în statul de funcții păstrează gradul celui care a plecat prin demisie?

Pentru a putea fi scos la concurs, postul ar trebui transformat într-un grad superior pentru a putea fi ocupat de o persoana cu o vechime de minim 5 ani (cum s-a precizat in anunt)?

Sunt nevoita sa renunț la acest post (sa se reia procedura) deși l-am ocupat prin concurs pentru ca ISJ nu poate face transformarea după ce acesta a fost ocupat prin concurs!

Va mulțumesc, anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2015
arivan, utilizator
ISJ poate face transformarea acestuia chiar daca l-ati ocupat prin concurs, insa va trebui sa organizeze un nou concurs.

Alte discuții în legătură

Promovare functie cu studii superioare existenta stclip stclip Buna ziua! Sunt angajat pe functie de casier cu o vechime de peste 8 ani la un serviciu public, in aceasta perioada am absolvit o facultate de contabilitate ... (vezi toată discuția)
Modificarea incadrarii functiei MaryK MaryK Buna seara! Imi desfasor activitatea intr-un serviciu de resurse umane si in urma cu x ani, am obtinut licenta in stiinte economice. La vremea respectiva ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la secretar 3 la secretar 1 SOROCEANU SOROCEANU Buna ziua!Va rog tare mult sa imi explicati /exemplificati care este legislatia in vigoare care sa imi permita trecerea unui secretar 3 la secretar 2 sa1 (ma ... (vezi toată discuția)