avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... calcul pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

calcul pensie

as vrea sa verific daca Casa de Pensii a calculat corect cuantumul pensiei pe care o primeste sotia mea.Cu toate ca sit-urile cu formule de calcul sunt destul de greoaie,mie imi rezulta alta suma,insa nu sunt sigur daca le-am folosit corect .As vrea sa fac o verificare profesionista a dosarului de pensie,pentru a stii cu siguranta daca este sau nu cazul de solicitare a unei recalculari.
Cel mai recent răspuns: sorin-lucian , utilizator 13:55, 19 Ianuarie 2016
Eu am facut calculul ca din grupele de munca castig 5 ani,deci ar trebui sa ma pensionez la 60 ani.Puteti sa-mi spuneti unde gresesc?
Faceti confuzie intre stagiul aferent si reducerea varstei.

4ani si 10 luni gr.I
11ani si 4 luni gr.II
1an si 4 luni serviciu militar
8 luni concediu fara plata
8 luni somaj
19ani si 10 luni conditii normale

Aveti datele de mai sus.
De unde rezulata o reducere cu 5 ani a varstei standard ?
Raspunsul meu a fost ca reducerea este de 4 ani si 6 luni.
din gr.I 4ani si 10 luni inseamna o reducere cu 2 ani si 5 luni,iar din grupa II,11 ani si 4 luni inseamna o reducere cu 2 ani si 9 luni,deci in total,peste 5 ani.Asa fac eu calculul.Rugamintea mea era sa-mi spuneti unde gresesc si de ce in calculul d-vs. apar numai 4 ani 6 luni reducerea varstei de pensionare.Probabil imi scapa ceva,si nu imi dau seama ce?Daca aveti disponibilitatea va rog sa-mi explicati.Cu multumiri!
4 ani grupa I aduc o reducere de 2 ani
11 ani si 4 luni grupa II + 10 luni grupa I ramase = 12 ani si 2 luni grupa II
12 ani de grupa II aduc o reducere de 2 ani si 6 luni.

Tabelul nr.2

Stagiul de cotizare realizat in grupa I de munca,conditii speciale si alte conditii de munca (ani impliniti) Reducerea varstei standard de pensionare cu:
Ani Luni
2 1 -
3 1 6
4 2 -

Tabelul nr. 1

Stagiul de cotizare realizat in conditii deosebite (ani impliniti) Reducerea varstei de pensionare cu:
Ani Luni
6 1 -
8 1 6
1o 2 -
12 2 6
Multumesc pentru promtitudine,dar informatiile mele vis-a-vis de grupa II sunt ca la fiecare an lucrat se iau in calcul la reducere 3 luni.Din tabelul 1, rezulta ca la 8 ani lucrati beneficiez de 2 luni la an ,iar la 12 ani lucrati beneficiez de 2.5 luni????Puteti sa ma lamuriti?

Alte discuții în legătură

Formula de calcul a pensiei de limita de varsta mihaipeste55 mihaipeste55 P.MIHAI din ROMAN am lucrat 26 ani in grupa a doua in 3 schimburi .Acuma am 58 de ani ,as vrea sa stiu cand pot sa es la pensie la limita de varsta? va ... (vezi toată discuția)
Cand voi putea iesi la pensie? 2_nel 2_nel Buna ziua. Sunt nascut in data de 08.04.1956. 1. M-am angajat in data de 02.07.1974. 2. In perioada 06.07.1984-01.03.1985 am lucrat ca sudor in cond. ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare danciudanielaadina danciudanielaadina Am si eu o intrebare.Sotul meu este nascut in 08.11.1961,este angajat din 15.09.1978 iar din 20.04.1987 pina in 01.04.2001 a lucrat in gr.II de munca si din ... (vezi toată discuția)