as vrea sa verific daca Casa de Pensii a calculat corect cuantumul pensiei pe care o primeste sotia mea.Cu toate ca sit-urile cu formule de calcul sunt destul de greoaie,mie imi rezulta alta suma,insa nu sunt sigur daca le-am folosit corect .As vrea sa fac o verificare profesionista a dosarului de pensie,pentru a stii cu siguranta daca este sau nu cazul de solicitare a unei recalculari.
din gr.I 4ani si 10 luni inseamna o reducere cu 2 ani si 5 luni,iar din grupa II,11 ani si 4 luni inseamna o reducere cu 2 ani si 9 luni,deci in total,peste 5 ani.Asa fac eu calculul.Rugamintea mea era sa-mi spuneti unde gresesc si de ce in calculul d-vs. apar numai 4 ani 6 luni reducerea varstei de pensionare.Probabil imi scapa ceva,si nu imi dau seama ce?Daca aveti disponibilitatea va rog sa-mi explicati.Cu multumiri!
4 ani grupa I aduc o reducere de 2 ani
11 ani si 4 luni grupa II + 10 luni grupa I ramase = 12 ani si 2 luni grupa II
12 ani de grupa II aduc o reducere de 2 ani si 6 luni.
Tabelul nr.2
Stagiul de cotizare realizat in grupa I de munca,conditii speciale si alte conditii de munca (ani impliniti) Reducerea varstei standard de pensionare cu:
Ani Luni
2 1 -
3 1 6
4 2 -
Tabelul nr. 1
Stagiul de cotizare realizat in conditii deosebite (ani impliniti) Reducerea varstei de pensionare cu:
Ani Luni
6 1 -
8 1 6
1o 2 -
12 2 6
Multumesc pentru promtitudine,dar informatiile mele vis-a-vis de grupa II sunt ca la fiecare an lucrat se iau in calcul la reducere 3 luni.Din tabelul 1, rezulta ca la 8 ani lucrati beneficiez de 2 luni la an ,iar la 12 ani lucrati beneficiez de 2.5 luni????Puteti sa ma lamuriti?