avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... calcul pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

calcul pensie

as vrea sa verific daca Casa de Pensii a calculat corect cuantumul pensiei pe care o primeste sotia mea.Cu toate ca sit-urile cu formule de calcul sunt destul de greoaie,mie imi rezulta alta suma,insa nu sunt sigur daca le-am folosit corect .As vrea sa fac o verificare profesionista a dosarului de pensie,pentru a stii cu siguranta daca este sau nu cazul de solicitare a unei recalculari.
Cel mai recent răspuns: sorin-lucian , utilizator 13:55, 19 Ianuarie 2016
Asa este legiferat.
4 ani de grupa I aduc:
Un stagiu aferent de 2 ani( 6 luni/an).
O reducere de 2 ani.

12 ani de grupa II aduc:
Un stagiu aferent de 3 ani(3 luni/an).
O reducere de 2 ani si 6 luni.

Multumesc foarte mult.Acum inteleg.Stagiul de cotizare luat in calcul este de 3 ani,iar reducerea varstei de pensionare este 2a si 6l.O chichita introdusa in lege ca sa ne mai dezavantajeze putin:(.Cred ca am inteles corect acum.
Sper ca nu abuzez de disponibilitatea d-va.daca va rog sa ma mai ajutati cu o informatie.
Sotia mea s-a pensionat in iunie 2013,anticipat ,fara penalizare.La vremea respectiva nu s-a luat in calcul gr.I de munca,in care ea avea o activitate de 10 ani.Dupa recentele modificari la legea pensiilor,credeti ca ar fi oportun sa facem o cerere de recalculare a pensiei?Ea a mai avut si 8 ani lucrati in gr.II,si toti cei 18 ania au fost luati in calcul la gr.II conform legislatiei de atunci

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formula de calcul a pensiei de limita de varsta mihaipeste55 mihaipeste55 P.MIHAI din ROMAN am lucrat 26 ani in grupa a doua in 3 schimburi .Acuma am 58 de ani ,as vrea sa stiu cand pot sa es la pensie la limita de varsta? va ... (vezi toată discuția)
Cand voi putea iesi la pensie? 2_nel 2_nel Buna ziua. Sunt nascut in data de 08.04.1956. 1. M-am angajat in data de 02.07.1974. 2. In perioada 06.07.1984-01.03.1985 am lucrat ca sudor in cond. ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare danciudanielaadina danciudanielaadina Am si eu o intrebare.Sotul meu este nascut in 08.11.1961,este angajat din 15.09.1978 iar din 20.04.1987 pina in 01.04.2001 a lucrat in gr.II de munca si din ... (vezi toată discuția)