as vrea sa verific daca Casa de Pensii a calculat corect cuantumul pensiei pe care o primeste sotia mea.Cu toate ca sit-urile cu formule de calcul sunt destul de greoaie,mie imi rezulta alta suma,insa nu sunt sigur daca le-am folosit corect .As vrea sa fac o verificare profesionista a dosarului de pensie,pentru a stii cu siguranta daca este sau nu cazul de solicitare a unei recalculari.
Multumesc foarte mult.Acum inteleg.Stagiul de cotizare luat in calcul este de 3 ani,iar reducerea varstei de pensionare este 2a si 6l.O chichita introdusa in lege ca sa ne mai dezavantajeze putin:(.Cred ca am inteles corect acum.
Sper ca nu abuzez de disponibilitatea d-va.daca va rog sa ma mai ajutati cu o informatie.
Sotia mea s-a pensionat in iunie 2013,anticipat ,fara penalizare.La vremea respectiva nu s-a luat in calcul gr.I de munca,in care ea avea o activitate de 10 ani.Dupa recentele modificari la legea pensiilor,credeti ca ar fi oportun sa facem o cerere de recalculare a pensiei?Ea a mai avut si 8 ani lucrati in gr.II,si toti cei 18 ania au fost luati in calcul la gr.II conform legislatiei de atunci