Este o incalcare a deciziei instantei de judecata faptul ca parintele ia minorul la domiciliul sau,fara acordul celuilalt parinte,(desi nu i-a fost incredintat,si nici nu a stsbilit instanta un program de vizita),pentru a demonstra ca sta de fapt mai mult cu el ,in cazul unui proces de reincredintare?Ce solutie are parintele caruia i s-a incredintat minorul in situatia in care exista doar un acord verbal privind vizitele?Poate face plangere la politie?Multumesc.
Atat timp ce copilul nu a fost incredintat unui parinte printr-o hotarare definitiva si irevocabila, ambii parinti au drepturi egale in ceea ce priveste cresterea si educarea minorului. In acest caz, o eventuala plangere penala pentru faptul ca ati luat copilul fara acordul celuilalt parinte nu-si are temei legal.
A fost incredintat prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila,fara a fi stabilit un program de vizitare.Ideea este ca celalalt parinte,(care a intentat proces de reincredintare),vrea sa dovedeasca astfel,ca minorul locuieste de fapt cu el,si nu cu parintele caruia i-a fost incredintat.El este luat sub pretextul unor cumparaturi(de exemplu),si nu mai este adus noaptea inapoi.
Atat timp ce copilul a fost incredintat unui parinte, fara a se stabili si dreptul de vizita al celuilalt parinte, este o ilegalitate sa se ia copilul fara acordul parintelui caruia i-a fost incredintat.
Solutia este o actiune in instanta si solicitarea dreptuluyi de vizita (este dreptul parintelui ...)