avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Executare hotarare judecatoreasca parti implicate in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Executare hotarare judecatoreasca parti implicate in proces

Am nevoie de ajutor vis-a-vis de urmatoarea speta:

Membri de sindicat dintr-o unitate de invatamant au dat in judecata unitatea respectiva pentru recalcularea drepturilor salariale conform Legii 221/2008.
Perioada acoperita de Legea 221/2008 este noiembrie 2008 - decembrie 2009.
La 1 septembrie 2009 o parte din cadrele didactice s-au transferat/detasat la alta unitate de invatamant (inainte de a se finaliza procesul si de a se pronunta hotararea)
Procesul se finalizeaza iar instanta obliga unitatea (in care era incadrat la momentul deschiderii actiunii) sa plateasca diferentele salariale dintre drepturile cuvenite si cele efectiv incasate pentru perioada 11.2008 - 12.2009 actualizate cu indicele de inflatie.
Eu calculez diferentele salariale pentru 11.2008 - 08.2009 perioada in care a lucrat in cadrul unitatii mele (partea parata in proces).
Nelamurirea mea este legata de perioada 09.2009 - 12.2009, perioada in care cadrul didactic a fost transferat/ detasat in alta unitate.
Ce se intampla cu aceasta perioada? Cine plateste diferentele salariale pentru aceasta perioada? #-o
Se fac presiuni asupra noastra ca sa platim insa nu a incasat salariu de la noi, avand contract incheiat cu alta unitate incepand cu 1 septembrie 2009.
As dori sa stiu daca hotararea este opozabila si unitatii in care a lucrat cu 1 septembrie 2009.
Cel mai recent răspuns: Loredana Puscasu , 08:13, 19 Ianuarie 2015
Nu mai exista transfer in Codul Muncii din 01.03.2003 ... spuneti-ne exact care a fost situatia acelor persoane
Au lucrat intr-o unitate pana in august 2009.
Din septembrie 2009 au fost transferati/detasati/mutati la alte unitati scolare.
La momentul deschiderii actiunii se aflau in unitate si au dat in judecata unitatea si Consiliul Local ca sa li se plateasca diferente salariale in conformitate cu Legea 221/2008.
Procesul a adurat aproape 1 an de zile iar la momentul pronuntarii sentintei o parte din reclamanti nu mai erau salariatii nostri.
Instanta obliga unitatea (in care era incadrat la momentul deschiderii actiunii) sa plateasca diferentele salariale dintre drepturile cuvenite si cele efectiv incasate pentru perioada 11.2008 - 12.2009 actualizate cu indicele de inflatie.
Problema e ca se fac presiuni asupra noastra sa platim diferente pe drepturi salariale incasate in alte unitati, perioada septembrie - decembrie 2009, deoarece instante le recunoaste dreptul de a primi diferente salariale in conformitate cu Legea 221/2008 insa nu s-a tinut seama de mobilitatea personalului didactic la momentul pronuntarii sentintei.
Stiu ca hotararea instantei are putere doar pentru partile implicate in proces. Nu gasesc nici o baza legala care sa-mi permita sa platesc eu, ca parte reclamanta in proces, drepturi salariale incasate in alta unitate pentru perioada in care a lucrat acolo si nu la noi.
Exista vreo prevedere legala care sa dea dreptul salariatului sa beneficieze de un drept recunoscut de o instanta dar pentru un angajator diferit care nu a fost parte in proces?
Exista vreo prevedere legala care sa ma oblige pe mine ca angajator sa platesc niste diferente salariale pentru o perioada in care reclamantul nu a lucrat la noi si nu a incasat drepturi salariale de la noi, desi instanta ii recunoaste dreptul de a beneficia de aceste diferente salariale pentru toata perioada de actiune a Legii 221/2008?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale invatamant Nina Popescu Nina Popescu Buna seara! Sunt cadru didactic in Scoala Gimnaziala Nr. 1 din Micesti, jud. Arges. Mentionez ca nu eram membru de sindicat in perioada in care colegii mei ... (vezi toată discuția)
Plata diferente salariale conform legii 85/2016 andrei_70 andrei_70 Va abordez pe aceasta cale deoarece am nelamuriri cu privire la aplicarea legii 85/2016. Speta este urmatoarea: Unitatea noastra a fost data in judecata ... (vezi toată discuția)
Plata diferente salariale_l 221/2008_director de scoala macmillan macmillan Buna ziua, In cazul in care, in actiunea privind calculul si plata diferentelor salariale neacordate , rezultate din neaplicarea Legii nr. 221/2008, ... (vezi toată discuția)