avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta salariat

Am solicitat o adeverinta de salariat insa mi-a fost refuzata eliberarea acesteia,motivul fiind:
Firma se afla in insolventa si ca nu se pot elibera si semna acte.
#-o
As dori sa stiu daca exista totusi o cale sa fac rost de acest act, fiindu-mi necesar la medic si eventual sa stiu unde si cum as putea face o plangere pentru refuzul de a-mi fi eliberata adeverinta. :(




Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:05, 16 Ianuarie 2015
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

In locul angajatorului, adeverinta o solicitati administratorului judiciar . In caz de refuz, sesizati ITM-ul/Inspectia Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime in munca laura-jurist laura-jurist buna ziua in vederea inscrierii la un concurs se solicita adeverinta de vechime in munca. de unde se poate obtine aceasta adeverinta? multumesc (vezi toată discuția)
Pentru pensie luminitatoader luminitatoader astept o adeverinta de la intreprinderea unde am lucrat pentru marirea pensiei de 2 luni si intreprinderea refuza sa o emita din lipsa de timp. Ce pot face? (vezi toată discuția)
Adeverinte de vechime in munca CIASFM CIASFM Buna ziua, Intentionez sa depun un dosar pentru angajare la Primarie, unde mi se va solicita adeverinta de vechime in munca. Aceasta trebuie solicitata la ITM ... (vezi toată discuția)