Cartea de identitate a autoturismului, certificatul de inmatriculare, certificat fiscal pt mașină pe luna in curs, cărțile de identitate ale comodatarului si comodantului. Daca autoturismul este bun comun adică achiziționat in timpul căsătoriei este necesar prezenta ambilor soți.
Pentru ca daca este un bun achiziționat in timpul casatoriei sevprezuma ca este comun deci ambii sunt proprietari si trebuie sa si de acordul. Comodatul este o liberalitate si mandatul tacit nu se prezuma. Pe talon sau in cartea mașinii nu pot fi trecute 2 persoane...
Art. 346
(1) Actele de instrainare sau de grevare cu drepturi reale avand ca obiect bunurile comune nu pot fi incheiate decat cu acordul ambilor soti.
(2) Cu toate acestea, oricare dintre soti poate dispune singur, cu titlu oneros, de bunurile mobile comune a caror instrainare nu este supusa, potrivit legii, anumitor formalitati de publicitate. Dispozitiile art. 345 alin. (4) raman aplicabile.
(3) Sunt, de asemenea, exceptate de la prevederile alin. (1) darurile obisnuite.
Daca pt vanzare nu e necesar acordul celuilalt, se prezuma ca are acordul sotului, pt un contract de comodat , e alta procedura ?
Este furt ?
TheThunder49
Bună ziua!
În data de 15.08.2014 am achiziționat de la mama printr-un contract de v-c un autoturism. Mi-am îndeplinit toate obligațile am mers șa ... (vezi toată discuția)