avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum putem înmatricula mașina pe care i-am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum putem înmatricula mașina pe care i-am cumpărat-o fiicei noastre fără să fie nevoie de semnătura fostului ei soț?

Din ianuarie 2019 fiica mea s-a despartit in fapt de sotul ei dar a depus actele de divort la notar pe data de 19,08.2019. In luna iunie 2019 eu si sotul meu i-am cumparat o masina fiicei. Cand a fost la SPIT sa inmatriculeze masina i s-a spus ca dupa divort va trebui sa semneze si fostul sot pentru trecerea masinii pe numele de dupa divort. Cum putem inmatricula masina fara sa fie nevoie de semnatura fostului ei sot avand in vedere ca donatorul de fonduri este sotul meu.
Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 17:07, 13 Septembrie 2019
Depinde cum anume s-a cumparat. Oricum ar fi, nu prea inteleg excat care este problema si cine anume i-a spus asa ceva, pentru ca in Romania nu poti inregistra 2 proprietari pe o masina. Asadar trebuie sa fie doar unul. Care e fiica dv.
De aceea nu inteleg problema, concret.
Cred ca nu am explicat destul de bine situatia, Fiica mea a fost la SPIT sa declare masina factura fiind emisa pe numele ei dupa casatorie. A intrebat-o pe d-na de la ghiseu daca atunci cand isi va schimba numele dupa divort va trebui sa schimbe si actele masinii pe noul nume si daca va putea face acest lucru fara semnatura sotului. Dna de la ghiseu i-a spus ca daca masina a fost cumparata inainte de pronuntarea divortului este bun comun si va trebui si semnatura fostului sot,

Liliana Gradinaru a scris:

Depinde cum anume s-a cumparat. Oricum ar fi, nu prea inteleg excat care este problema si cine anume i-a spus asa ceva, pentru ca in Romania nu poti inregistra 2 proprietari pe o masina. Asadar trebuie sa fie doar unul. Care e fiica dv.
De aceea nu inteleg problema, concret.

In opinia mea doamna s-a gandit la un exces de zel. Doar persoana din acte are drept pe masina, pe schimbat acte etc., independent de starea civila.
Ca nu e facut partajul si sotul ar putea cere sa se partajeze si masina, asta asa e, dar e alta mancare de peste fara legatura cu actele inregistrate la Serviciul Inmatriculari etc. Din ce stiu eu, desi nu e legal, acolo actele le schimba doar fiica dv. si atat.
Nu a fost insa o idee buna cumparatul asta pe numele altuia...
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
ma scuzati, doamna de la ghiseu nu prea stie ce vorbeste, ca sa ma exprim elegant..
dupa divort, dupa ce isi schimba buletinul, isi va schimba si actele masinii.. certificatul de inmatriculare, practic.
Nu arre nevoie de semnatura sotului nici daca ar vinde masina,d=apoi ca sa schimbe actele.
Ultima modificare: Vineri, 30 August 2019
gi-jane2, moderator
Vă mulțumesc mult pentru răspuns amândurora.
Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Acte auto in urma divortului anamariaholban anamariaholban Buna ziua, Fiti amabili, am divortat la notar in urma cu 1 saptamana...iar impreuna cu fostul sot am hotarat sa ramana autoturismul la mine. nu am facut ... (vezi toată discuția)
Situatie auto vandut fara acte, proprietar decedat Anemescu Anemescu Bună ziua! Am următoarea problemă: În 2006, fiind căsătorită cu soțul meu, am cumpărat un autoturism pe care l-a înmatriculat pe numele lui. În ... (vezi toată discuția)
Sechestru asupra bunului mobil alexandru_B alexandru_B Buna ziua! Vin cu o serie de intrebari la o problema cu care ma confrunt de ceva timp. Am fost casatorit cu o persoana timp de 1 luna dupa care am ... (vezi toată discuția)