avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Situatie auto vandut fara acte, proprietar decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Situatie auto vandut fara acte, proprietar decedat

Bună ziua!
Am următoarea problemă: În 2006, fiind căsătorită cu soțul meu, am cumpărat un autoturism pe care l-a înmatriculat pe numele lui. În 2013 am divorțat și, prin convenție notarială, autoturismul îi revine fostului soț. În 2015 el vinde mașina, predă cumpărătorului toate actele mașinii, fără, însă, să încheie acte de vânzare-cumpărare (nici măcar un document olograf) sau să radieze autoturismul din evidențe. La scurt timp după vânzarea mașinii fostul soț a decedat. Nu se cunoaște cine este cumpărătorul, în continuare venind la domiciliul pe care l-am avut pe timpul căsătoriei înștiințările de plată de la ANAF și amenzile așa-zisului cumpărător, dat fiind faptul că fostul soț nu își schimbase domiciliul în actele de evidență a populației și nici în cele ale mașinii.
Pentru că fiica noastră era minoră la data decesului tatălui ei, nu a putut acționa în găsirea mașinii și reglementarea situației ei. În prezent acel autoturism nu poate fi introdus ca bun în masa succesorală - pentru că nu deținem nici un act al mașinii, nici măcar copii ale actelor, iar actualul deținător nu are nici un interes să intre în legalitate. Fiica a reușit să obțină Certificatul de moștenitor după tatăl ei, dar dorește să rezolve și situația autoturismului.
A mers la Poliție să o sfătuiască ce este de făcut și i-au răspuns ironic să posteze autoturismul pe facebook, poate cineva îi oferă o informație.
Vă rog, dacă este posibil, ce soluții ar avea fiica mea în acest caz?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2021
Anemescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Radiere auto vanduta cu contract de vanzare-cumparare biencutza biencutza Buna ziua, Am o problema: sotul meu a facut un schimb auto cu contract de vanzare-cumparare. Cel care a luat masina nu a inscris-o in circulatie si a dat-o ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca pentru radiere autoturism zen7979 zen7979 Buna ziua .In urma decesului tatalui meu am gasit copii dupa actele unui autoturism despre care nu stiam nimic. Mentionez ,ca tatal meu beneficia de scutire de ... (vezi toată discuția)
Scoatere din evidenta locativa goto goto Buna ziua! Am urmatorea problema. Am cumparat un apartament in 2007 de la o persoana, sa ii zicem M. Inainte de a cumpara apartamentul, acolo au locuit fiica ... (vezi toată discuția)