Buna ziua,
Am o problema: sotul meu a facut un schimb auto cu contract de vanzare-cumparare. Cel care a luat masina nu a inscris-o in circulatie si a dat-o mai departe altcuiva. Acesta din urma ma suna ca vrea sa radiez masina, ca imi va trimite fisa de inmatriculare sa merg la primarie sa imi puna stampila cum ca nu mai am nici o datorie.Cand am facut contractul de vanzare-cumparare sotul i-a dat celui care a luat masina absolut tot ce trebuia inclusiv fisa fiscala, iar pe talon este trecut cel care a cumparat masina.
Va rog sa imi spuneti daca eu am vreo obligatie fata de cel care detine acum masina , sotul meu vanzand-o cu acte in regula.
Multumesc anticipat
pai numai aveti nicio obligatie fata de acea masina obligatia de radiere o are noul proprietar care este trecut pe talon-ul masini si pe contractul de cumparare-vanzare
Aveti obligatia morala de a ajuta o persoana mai putin diligenta decat dvs. Daca dvs ati radiat masina asta reiese din fisa fiscala de la administratie. Nu va costa foarte mult sa cereti o asemenea fisa de la administratie si puteti face un bine unui seaman. Nu ni si ofera ocazia foarte des sa facem acest lucru.Evident in cazul in care nu aveti datorii pe rol.
Acum am cautat prin acte si nu gasesc nici un act referitor la fosta masina. Poate nu stiu eu unde sunt puse. Problema e ca as ajuta omul dar masina e pe numele sotului care e plecat din tara. Daca cel care a luat masina nu a inscris-o cred ca dupa o perioada de timp nu mai poate fi inscrisa.
Cel care a luat masina dc nu s-a uitat in acte sa fie propietar cel care o detine? Ca sa piarda altul timp sa il ajute .Infine.
Deci eu nu mai am nici o datorie fata de fosta masina?
In conditiile in care tranzactia s-a desfasurat cu incheierea de contract de vanzare cumparare ,la care au fost anexate si restul documentelor mentionate de dvs,legal nu va mai revin alte obligatii
Totusi,fiind persoana care aveti cunostiinta despre situatia fiscala a autoturismului,
aveti si calitatea si posibilitatea sa solicitati la autoritatea fiscala responsabila eliberarea unui inscris doveditor,care sa ajute la solutionarea favorabila a situatiei cu care se confrunta detinatorul actual al autoturismului
mergeti pana la financiar si vedeti daca o mai aveti pe rol. daca inca este, inseamna ca sotul nu a dus actele pana la capat si masina trebuie radiata de la financiar. de regula, numai sotul e in masura sa faca asta. daca nu mai este, nu aveti cum sa-l ajutati pe om