avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Radiere auto vanduta cu contract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Radiere auto vanduta cu contract de vanzare-cumparare

Buna ziua,
Am o problema: sotul meu a facut un schimb auto cu contract de vanzare-cumparare. Cel care a luat masina nu a inscris-o in circulatie si a dat-o mai departe altcuiva. Acesta din urma ma suna ca vrea sa radiez masina, ca imi va trimite fisa de inmatriculare sa merg la primarie sa imi puna stampila cum ca nu mai am nici o datorie.Cand am facut contractul de vanzare-cumparare sotul i-a dat celui care a luat masina absolut tot ce trebuia inclusiv fisa fiscala, iar pe talon este trecut cel care a cumparat masina.
Va rog sa imi spuneti daca eu am vreo obligatie fata de cel care detine acum masina , sotul meu vanzand-o cu acte in regula.
Multumesc anticipat
Eu ma gandeam sa merg la biroul de radieri auto sa vad daca pot afla de acolo ceva. Oricum respectivul vrea sa imi trimita un nou contract de vanzare-cumparare incheiat de data asta intre sotul meu si el . Sotul meu a facut odata contract de vanzare cumparare. Nu cred ca e lagal ca o masina sa fie vanduta de doua ori de catre acelasi propietar.
In conditiile in care sotul dvs nu mai are in evidenta fiscala auto,incheierea unui contract nou de vanzare nu va afecteaza
Se practica aceasta procedura ,o data pentru reluarea formalitatilor de inmatriculare si pentru ca proprietarul sa nu plateasca amenda ca in termenul legal de 30 de zile nu a incheiat formalitatile
Respectivul ma ameninta ca o no o sa mai pot radia masian din circulatie etc... Prin inxheierea unui contract de vanzare-cumparare legal la birou notarial, actualul propietra are obligatia sa inscrie masina intr-un anumit interval de timp? Daca nu se inscrie ce se poate intampla cu masina? Se radiaza automat din circulatie?
jeanai.benjamin a scris:

pai numai aveti nicio obligatie fata de acea masina obligatia de radiere o are noul proprietar care este trecut pe talon-ul masini si pe contractul de cumparare-vanzare

In talonul masinii, ca proprietar , ati ramas tot dvs., desi trebuiau perfectate actele in termen de o luna. In evidentele Politiei, ca proprietar sunteti tot dvs. Cel mai indicat ar fi sa ajuti acea persoana cu toate documentele(certificat fiscal, fisa de inmatriculare vizata la Primarie si copie dupa CI proprietar) si cu aceasta ocazie , faceti si o fapta buna si reusiti sa radiati autoturismul din evidentele fiscale si la Politie.
Ultima modificare: Vineri, 21 Mai 2010
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune pentru radierea unui autoturism nicoleta74 nicoleta74 Buna seara! Am o problema pe care, in acest moment, nu vad cum sa o rezolv. Concret, am vandut in luna mai 2008 un autoturism, am incheiat contract de v-c si ... (vezi toată discuția)
Cum radiez un autoturism la schimbarea propietarului? bogdanalexandru13 bogdanalexandru13 Vreau s vand un autoturism care nu are timbrul de mediu platit. Autoturismul este inmatriculat pe RO din 1997. Din ce am citit radierea se face cand ... (vezi toată discuția)
Inscriere masina fara talon Simina12 Simina12 Am cumparat o masina inscrisa pe Bucuresti. Masina a fost cumparata de 3-4 persoane dupa proprietarul masinii , nu am fiscalul de la proprietarul masinii si ... (vezi toată discuția)