avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proprietate... coproprietar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proprietate... coproprietar

Daca am cumparat o masina in timpul casatoriei, masina a fost inscrisa pe numele sotului; in urma divortului, masina ramanand pe numele lui,(dupa 9 ani)... cine este proprietarul masinii? Cine plateste impozitele fiscale? Exista notiunea de coproprietar al masinii?( in acte figurand doar numele lui) Mi se poate imputa mie,
(fosta sotie), taxele fiscale aferente masinii?
Cel mai recent răspuns: missytica44 , utilizator 20:16, 23 Septembrie 2009
Atata timp cat nu ati facut partajul(actiune imprescriptibila), teoretic este un bun comun, insa avand in vedere natura acestui bun, nu puteti fi trecuti in certificatul de inmatriculare ambii soti. Taxele bugetare se retin persoanei din talon.

Regula este ca bunurile dobandite de soti in timpulcasatoriei sunt bunuri comune ale sotilor indiferent pe numele carui sot este trecut bunul respectiv.
In cazul desfacerii casatoriei ar fi trebuit sa lamuriti chestiunea bunurilor pe calea unui partaj in cuprinsul caruia sa lamuriti si proprietatea asupra acestei masini.
Sigur ca este posibil sa existe doi coproprieetari ai unui automobil.
Daca fostul apare ca proprietar lui ar fi trebuit sa ii vina deciziile de impunere pentru automobil.
Drept urmare nu vad de ce ar trebui sa vi le solicite dvs. E greu de crezut insa ca 8 ani de zile acesta a folosit automobilul fara sa plateasca impozitele.
Daca masina a fost cumparata in timpul casatoriei proprietari sunt ambii soti.
Persoana pe numele careia este inmatriculata masina plateste taxele si impozitele aferente dar contributia la plata acestor taxe trebuie sa fie egala din partea ambilor soti cata vreme masina este un bun comun.
Masina era veche, o Dacie 1100, scoasa din circulatie de catre autoritati din martie 2009, cand am divortat, nu mai aveam masina, nici nu ma gandeam ca imi va face asemenea probleme... el a plecat dincolo, iar eu am ramas sa platesc impozite... nu am acte, nu am masina... Ma razboiesc cu Primaria de 9 ani, refuza sa-mi ia impozitul pe apartament, pana nu platesc pe masina... Eu nici macar nu detin permis de conducere! Cum as putea sa ma scap de ea? Ei motiveaza ca sunt coproprietar si ca trebuie sa platesc impozitul daca nu pot face dovada casarii masinii.
Rectific... scoasa din circulatie din martie 2007, nu stiu daca s-a mai circulat cu ea, ea a fost instrainata din 1998 (data unui prieten de-al sotului). Nici acesta nu mai este in tara din 2000...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum putem înmatricula mașina pe care i-am cumpărat-o fiicei noastre fără să fie nevoie de semnătura fostului ei soț? fabi_arina fabi_arina Din ianuarie 2019 fiica mea s-a despartit in fapt de sotul ei dar a depus actele de divort la notar pe data de 19,08.2019. In luna iunie 2019 eu si sotul meu ... (vezi toată discuția)
Partaj MihaelaPopesc MihaelaPopesc La partaj nu a fost introdusa masina (care este luata in timpul casniciei, pe numele fostului sot) care are impozitul neplatit (din perioada cand inca eram ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism, talonul pe numele dinainte de căsătorie marika79 marika79 Bună ziua, Am divorțat în 2008 la care data autoturismul a rămas în folosință fostului soț, deși înmatriculat pe numele meu. Intre timp eu am ... (vezi toată discuția)