avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... vanzare autoturism, talonul pe numele dinainte de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

vanzare autoturism, talonul pe numele dinainte de căsătorie

Bună ziua,

Am divorțat în 2008 la care data autoturismul a rămas în folosință fostului soț, deși înmatriculat pe numele meu. Intre timp eu am revenit la numele dinaintea căsătoriei iar acum m-am recăsătorit -alta schimbare nume. Talonul a rămas pe numele vechi. Dacă doresc sa ii cedez masina fostului soț, care de altfel o si folosește, pot face ce tip de contract cu acesta? Și trebuie ca sa schimb eu talonul mai întâi sau poate el sa facă acest lucru după cumparare/ dobândire. Vor permite cei de la RAR? Nu as vrea sa mai fac și eu schimbarea doar ca. Sa schimbe el imediat. Mulțumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: marika79 , utilizator 11:07, 19 Februarie 2015
Ati facut partajul bunurilor comune obtinute in timpul casatoriei cu fostul sot?
Da, mașina nu a fost inclusa în partaj, nici unul nu ne-am dat seama.
Nicio problema, faceti un ,,supliment"! Deoarece totul este ok, incheiati actul la notar !
In 2009 cand ati achizitionat autoturismul, ati platit taxa de mediu/poluare?
Sau daca ati platit, ati recuperat taxa?
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2015
DlGoe, utilizator
Autoturismul este mai vechi de 2009 (din 2004) și nu cred ca am plătit taxa de mediu. Ok, deci încheiat 'act adițional ' partaj care sa ii cedeze autoturismul și în acest fel poate schimba el direct talonul pe numele lui? Timbrul de mediu trebuie plătit înainte de înmatriculare? De către mine sau cel ce va fi noul proprietar? Mulțumesc tare mult
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2015
marika79, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de mediu auto furat din strainatate alin_mocanu alin_mocanu Buna ziua! In anul 2010 am cumparat un autoturism din Targul Auto Vitan, de la o persoana fizica din Romania, autoturismul fiind inmatriculat in Germania, dar ... (vezi toată discuția)
Plata timbru de mediu savysb savysb Urmeaza sa achizitionez o masina, inmatriculata prima data in Romania in 2007. Citez: Conform reglementărilor legale privind timbrul de mediu pentru ... (vezi toată discuția)
Cat timp pot circula cu masina inmatriculata pe numele fostului proprietar? AnaDemeny AnaDemeny Am cumparat o masina inmatriculata in Romania in 2006, apoi in 2010. La momentul respectiv, nu s-au platit decat accize vamale si acum trebuie sa platesc taxa ... (vezi toată discuția)