avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

Lucrez din septembrie 1978 pina in prezent ,precizez ca am o vechime totala in munca de 31 de ani si sase luni din care trei ani si noua luni grupa 2 si opt ani si o luna grupa 1 .As dori un raspuns avizat cand pot iesi la pensie pentru limita de varsta avind in vedere data nasterii 23 aprilie 1961.
Multumesc pentru raspuns .
Cel mai recent răspuns: geta2005 , utilizator 13:08, 17 Ianuarie 2015
8 ani si 1 luna de grupa I-a,daca sunt in procent de 100%,aduc o reducere cu 4 ani a varstei standard de pensionare.
62 de ani(varsta standard)-4 ani = 58 de ani-limita de varsta.
Multumesc pentru raspunsul prompt si mai incerc o alta intrebare daca doresc sa ies anticipat cad si cum pot iesi?

Pensie anticipata partiala la 57 de ani cu penalizare de 9% pana la implinirea varstei de 58 de ani.
Pentru pensie anticipata la 57 de ani(fara penalizare)trebuie sa indepliniti conditia de stagiu de 40 de ani si 1 luna,fara stagiul asimilat(cursuri universitere de zi,pensie de invaliditate).
Multumesc foarte mult va doresc o zi cat mai buna si un week-end placut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie tulio tulio Buna ziua. referitor la noua lege a pensiilor si la conditiile de pensionare: mama mea implineste 50 de ani in ian 2011 si dupa legea veche, avand 29 de ani ... (vezi toată discuția)
Pensionare la cerere! Eugenia Popescu Eugenia Popescu sunt nascuta in 1961,august,01,am 32 ani vechime,14 in gr a2a,sex F,cand pot beneficia de pensie anticipat sau partial anticipat? ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare ContSters312083 ContSters312083 Buna ziua, Am si eu o intrebare la dumneavoastra,as vrea sa aflu si eu la ce varsta pot iesi la pensie daca am 57 de ani ( nascut in 1957) ,40 de ani de ... (vezi toată discuția)