avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Plata obligatii fiscale
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Plata obligatii fiscale

Buna ziua,

Va supun atentiei urmatoarea problema la care as dori un raspuns:
In anul 2008 am infiintat o firma cu obiect de activitate principal ” hoteluri si restaurante ” supusa la vremea respective impozitului forfetar si aflata in present in stare de insolvabilitate.
De la infiintare si pana astazi nu am avut nici un fel de activitate pe aceasta firma , nu am platit acest impozit si figurez in evidentele Administratiei Fiscal e cu o obligatie de plata de 4600 lei reprezentand debit , dobanzi si penalitati de intarziere.
La sfarsitul anului 2014 am primit doua adrese de la Administratia Financiara cu urmatoarele hotarari:
- In prima adresa : “ intrucat firma nu are bunuri sau venituri urmaribile , creantele sunt trecute in evidenta separate si se intrerupe aplicarea masurilor de executare silita pentru recuperarea obligatiilor fiscale restante inregistrate de debitorul declarant insolvabil , precum si calculul obligatiilor fiscal accesorii aferente acestora”

- In a doua adresa : “ Administratia Financiara decide angajarea raspunderii solidare a administratorului societatii pentru suma restanta conform art. 27 alin.2 lit. d) din OG 92/2003 , cu posibilitatea formularii in termen de 30 zile a contestatiei la prezenta decizie in conformitate cu art.207 alin.1 din OG 92/2003

Intrebari:
Care din cele doua hotarari se aplica ,
care sunt urmarile in cazul in care nu se achita aceasta suma
care sunt posibilitatile de achitare in mai multe transe a acestui debit
cum pot suspenda aceasta firma

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Plata obligatii fiscale IONEL1964 IONEL1964 Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea problema la care as dori un raspuns: In anul 2008 am infiintat o firma cu obiect de activitate ... (vezi toată discuția)
The notorious forfetar KinDreD KinDreD Buna seara, Permiteti-mi sa va deranjez cu o problema legata de impozitul forfetar. Numele meu este Alexandru Heffner si am deschis un s.r.l. in ... (vezi toată discuția)
Cum incasez datoriile datorate bugetului local de ,,rau platnici" Nãstase Cristian-Mihail Nãstase Cristian-Mihail problema: am in localitate mai multe persoane care au acumulat datorii mari la bugetul local, sumele sunt din amenzi, iar persoanele in cauza nu au bunuri ... (vezi toată discuția)