avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TULBURAREA LINISTII PUBLICE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TULBURAREA LINISTII PUBLICE

Baiatul meu, in varsta de 20 ani, impreuna cu prietenii lui au fost
amendati de politia locala pe motiv ca tulburau linistea locuitorilor, fiind intr-un parc, la aprox. 30 m de un bloc, zona publica fecventata de multi locuitori chiar si in momentul amenzii, cantau acompaniati de o chitara clasica la un nivel de zgomot mai mic decat o cafenea aflata in apropiere, situata chiar la parterul blocului.

Amenda a fost emisa personal pentru fiecare membru al grupului pe baza art.2 aliniatul 25 din legea 61/1991

,, tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma; "

avandu-se in vedere ,, gradul de pericol al faptei savarsite"

Am nevoie de o parere autorizata privind aceasta situatie deoarece mi se pare nefiresc sa nu poti, in zone publice, sa-ti exprimi sentimentele cantant muzica la un nivel de zgomot rezonabil( chiar mai mic decat zgomotul produs de o cafenea situata la parterul blocului locuit) si mai ales sa se considere un mare ,, pericol '' asupra locuitorilor aflati in zona.
Pe ce baza a considerat agentul politiei locale ca este un pericol mai mare grupul de tineri care cantau acompaniati de o chitara clasica decat zgomotul produs de cafeneaua situata la parterul blocului ?

Va rog sa ma ajutati in formularea unei intampinari privind netemeinicia procesului verbal


Va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Programul de liniste maria.dinca maria.dinca buna ziua, va rog sa ma consiliati in urmatoarea speta : conform noii legi privind programul de liniste in bloc, inteleg ca est interzis sa faci zgomot de ... (vezi toată discuția)
Orele de liniste Larisa1406 Larisa1406 Buna ziua. Avem in bloc o fetita care studiaza pianul la un liceu de profil mentionez faptul ca nu canta niciodata in timpul orelor de liniste. Canta de 3, 4 ... (vezi toată discuția)
Interpretare lege 61/1991 - tulburarea linistii ContSters337266 ContSters337266 Buna ziua, In imediata apropiere a blocului unde locuiesc, un club/discoteca tulbura linistea locatarilor cate 2-3 nopti pe saptamana cu ... (vezi toată discuția)