avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie primita fara drept, sau...!?!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie primita fara drept, sau...!?!

Buna ziua,

Va deranjez cu o intrebare.

In data de 16.01.2015 primesc o scrisoare de la Agentia pentru Plãti si Inspectie Socialã prin care sotia imi este somata, ca in termen de 15 zile de la primire, sa returneze suma xxxx lei reprezentand indemnizatie pt perioada 03.09.2012 - 30.09.2012, pe motiv de reangajare in data de 03.09.2012.

Acum sincer nu mai stim ce am primit si daca am primit ceva in plus sau nu...copilul implinea 2 ani pe 03.12...trebuie sa cerem extras de la banca(daca mai pot furniza pentru acea perioada) si sa verificam daca am incasat mai mult sau nu!

Dilema mea este...chestiile astea nu ar trebui facute atunci, in anul respectiv ?...asemenea lucruri dupa cat timp se prescriu ?
Sa nu aruncati cu pietre, dar intreb pentru ca situatia e foarte aiurea...sotia lucreaza in afara localitatii si ca sa mearga la banca dupa extras trebuie sa isi ia o zi de concediu, o zi care o pierde aiurea din cauza unor incompetenti!

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:47, 28 Ianuarie 2015
Nu s-a implinit termenul de prescriptie pentru perioada respectiva.(5 ani calculat de la data de 01.01.2013).

S-a anuntat AJPIS ca se revine la munca cu data de 03.09.2012?
freeelis a scris:

Nu s-a implinit termenul de prescriptie pentru perioada respectiva.(5 ani calculat de la data de 01.01.2013).

S-a anuntat AJPIS ca se revine la munca cu data de 03.09.2012?


Nu mai tin minte ce s-a anuntat atunci...ideea e ca suma nu se potriveste cu ce incasa...in fine, vom verifica pe extrase si daca apare o plata in plus vom returna banii.
Deci ne-am lamurit dupa ce am periat extrasele bancare...ne-au virat o luna in plus!

Acum vin cu o tema interesanta(zic eu):D

Nu pot contesta returnarea banilor in baza Legii 120/2014 ? Pana la urma ei au calculat gresit, si tot ei(sistemul) au nevoie de luni de zile pentru a comunica. Timpul mediu care il face o informatie de la Primarie la AJPIS este de minim 30 zile.
Ultima modificare: Marți, 27 Ianuarie 2015
Vladimir03, utilizator
Puteti invoca prevederile Legii nr.126/2014.
Inteleg ca pot invoca...pot invoca si spiritele daca doresc.:p
Idee era daca asi avea sanse de castig cu acest demers?

Am facut sapaturi si am descoperit ca dosarul de insertie si decizia de revenire au fost depuse pe data de 20.09.2012...iar plata se facea pe 17.10.2012, deci daca institutiile statului ar functiona normal ar fi reusit in aproape o luna sa blocheze o plata.
In plus nu scrie nicaieri ca trebuie sa anunti agentia de plati cu o luna inainte de orice modificare, ci doar ca la agentia primariei trebuie sa mergi pentru orice...in plus nici acolo nu iti este comunicat nimic!

Deci in lumina celor spuse ar exista sanse de anulare a deciziei?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Restituire indemnizatie de crestere copil CarmenCrengutza CarmenCrengutza Buna Ziua! Am o problema legata de CCC. In decembrie 2013 am nascut. In martie 2014 am depus dosarul de CCC. In luna Mai 2014 m-am intors la serviciu. Din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil calculata gresit musetel musetel De curând am primit o adresa de la APS in care mi se cerea sa restitui o suma de bani din indemnizatia pentru cresterea copilului incasata in urma aproape 5 ... (vezi toată discuția)
Amnistia fiscala pentru mame ursu felicia ursu felicia Buna ziua, Am primit ieri o hartie de la Agentia Pt Plati si Inspectie Sociala prin care imi comunicau ca a fost respinsa cererea de scutire de la plata a ... (vezi toată discuția)