avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Restituire Indemnizatie de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Restituire Indemnizatie de crestere copil

Buna Ziua! Am o problema legata de CCC. In decembrie 2013 am nascut. In martie 2014 am depus dosarul de CCC. In luna Mai 2014 m-am intors la serviciu. Din diferite motive nu am ajuns sa imi depun dosarul pt stimulentul de insertie. Trebuie sa specific faptul ca firma la care lucrez are sediul in strainatate si are contract cu o firma de Payroll din Romania care elibereaza toate cele necesare. Agentia de payroll nu a trimis nici o notificare la agentia de Plati ca eu m-am intors la serviciu. In Decembrie 2014 mi-a fost sistata CCC deoarece fiul meu a facut un an. Dupa multe drumuri Primarie_Payroll- Agentia de Plati am reusit sa imi depun dosarul de stimulent in Martie. Acum am primit o notificare ca am de returnat 3740 lei pe perioada :1.05-30.11.2014. Eu stiu ca o parte din vina o am eu ,dar nu inteleg cum s-a facut acest calcul, si de ce nimeni nu s-a sesizat ca eu platesc impozit pe venit ,dar iau si Indemnizatie? Si a doua intrebare : Compania de payroll poate sa plateasca o parte din bani si cum sa ii fac sa plateasca?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:22, 6 Mai 2015
1. Nu agentia respectiva trebuia sa anunte Primaria sau AJPIS-ul ca dvs v-ati intors la munca, ci era obligatia dvs sa faceti asa ceva.

art.19 din OUG 111/2010
(1) Beneficiarul drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă este obligat să comunice în scris
primăriei orice modificare intervenită în situaţia sa, de natură să determine încetarea sau suspendarea plăţii drepturilor, în termen de 15 zile lucrătoare de la apariţia acesteia.

(2) Comunicarea prevăzută la alin. (1) se transmite de către primărie agenţiei teritoriale în termen de 5 zile lucrătoare de la data înregistrării.

2.
Compania de payroll poate sa plateasca o parte din bani si cum sa ii fac sa plateasca?

Compania nu are nicio vina in aceasta situatie si , prin urmare, nu poate fi obligat asa plateasca macar o cota-parte din suma solicitata.

3. Ce indemnizatie ati primit ?
600 lei pe luna
Daca ar fi sa returnati , pentru perioada mentionata de dvs., ar fi 600 lei x 7 luni = 4200 lei .
Probabil ca nu ati revenit la munca din 01.05.2014 , ci cu o data ulterioara acesteia, de aceea vi se solicita 3740 lei.
Am revenit la munca pe 1.05.2014
Atunci nu inteleg de unde le-a rezultat suma in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil 77way 77way Buna seara. Am nascut pe 14 decembrie 2010 si pe 1 decembrie 2012 ma intorc la serviciu. Spuneti-mi va rog daca mai primesc indemnizatie in luna decembrie? Si ... (vezi toată discuția)
Acordare stimulent zsigmond_viorel zsigmond_viorel Buna seara! Lamuriti-ma si pe mine daca eu vreau sa primesc stimulentul de 500 de lei si sa ma intorc la munca cat de repede o pot face ? si in acei 500 se ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil moisenicoleta89 moisenicoleta89 Buna ziua. Sotul meu lucreaza in mapn si urmeaza sa intre el in CCC incepand cu luna februarie 2014. Cum se vor calcula banii pe care ii va primi? mentionez ca ... (vezi toată discuția)