avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua. Sotul meu lucreaza in mapn si urmeaza sa intre el in CCC incepand cu luna februarie 2014. Cum se vor calcula banii pe care ii va primi? mentionez ca eu sunt masteranda anul 1 si urmez cursuri de zi si beneficiez si de pensie de urmas din decembrie 2006 pana in luna septembrie 2015..este posibil ca sotul meu sa isi ia salariul, fiind el in ccc si eu sa iau indemnizatia aceea de 600 lei de la facultate?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:49, 23 Noiembrie 2013
Indemnizatia se stabileste pt cel care este in concediu.
1. - Indemnizatia pentru CCC (in cazul sotului) se calculeaza 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) si este cuprinsa intre:
* 600 - 3400 lei, daca opteaza pentru CCC pana la varsta de 1 an;
* 600 - 1200 lei, daca opteaza pentru CCC pana la varsta de 2 ani.
- Actele le depune la unitatea militara cu care se afla in raporturi de munca si de unde va primi si indemnizatia.

2. - Daca vreti sa beneficiati dvs. de indemnizatia pentru CCC aceasta nu este platita de facultate ci de stat prin Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala.
- Actele le depuneti la Primaria de care apartineti.

3. - Va recomand o varianta mai buna din punct de vedere financiar.
- Sotul dvs. sa solicite direct (fara a intra in CCC) stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
- Astfel va primi salariul (solda) pentru munca depusa iar statul ii mai da 500 lei lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului acordata tatalui AndreiDI AndreiDI Buna ziua, Situatia este urmatoarea: eu am fost somera pana in luna martie anul 2012 iar dupa aceasta data nu am am mai avut venituri. Urmeaza sa nasc la ... (vezi toată discuția)
Mod de calcul ccc ambii parinti cristina_2013 cristina_2013 Buna seara, Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza indemnizatia fiecarui parinte in situatia in care fiecare va sta acasa cu copilul mai putin de un an. Daca ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate, cuantumul indemnizatiei pentru ccc corinamilitaru corinamilitaru lucrez la o firma din martie anul curent si as vrea sa ma lamuriti cu niste probleme: 1)vreau sa raman insarcinata si vreau sa stiu cat timp trebuie sa ... (vezi toată discuția)