avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna seara. Am nascut pe 14 decembrie 2010 si pe 1 decembrie 2012 ma intorc la serviciu. Spuneti-mi va rog daca mai primesc indemnizatie in luna decembrie? Si alocatia va fi de 200 de lei sau de 42 de lei? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:56, 24 Noiembrie 2012
Buna seara
Avand in vedere faptul ca v-ati intors mai devreme la serviciu, nu veti mai primi si indemnizatia pe cele 14 zile ramase. Trebuie sa faceti o notificare (acolo unde ati depus dosarul pentru CIC) prin care sa anuntati faptul ca ati reluat activitatea (daca nu o faceti, o sa vina indemnizatia si pe decembrie, dar cand vor realiza ca s-a suprapus cu CIM, va vor solicita returnarea, daca nu si eventuale penalitati....).
Alocatia va fi, din pacate, doar de 42 ron :(
Multa sanatate!

Mai citeam alte discutii si am inteles ca indemnizatia pe luna octombrie se ia in noiembrie,cea din noiembrie se ia in decembrie,etc. Este adevarat? Sau luna in curs si indemnizatia aferenta ei?
da.
ce trebuie sa luati in noiembrie,o ridicati in decembrie. Dar daca reluati activitatea cu 3 decembrie ( 1,2 decembrie cade in zile nelucratoare),nu veti mai primi indemnizatie crestere copil in luna ianuarie ptr luna decembrie,doar alocatia copilului pana face 2 ani.,apoi revine la 42 lei.
Va multumesc! :)
1. Conform modificarilor OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aduse de Legea 166/2012, deoarece reluati activitatea dupa ce a implinit copil 1 an veti putea primi stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.

2. Asadar mergeti la Primarie si completati cererea pentru a primi stimulentul de insertie pe perioada 1 - 14 decembrie 2012.



Tarzan2012: a scris:
...Dar daca reluati activitatea cu 3 decembrie ( 1,2 decembrie cade in zile nelucratoare),nu veti mai primi indemnizatie crestere copil in luna ianuarie ptr luna decembrie...


1. Indemnizatia pentru CCC se acorda pe zile calendaristice nu pe zile lucratoare.

2. Din OUG 111/2010:

Art.15
...
(3) Pentru fractiunile de luna, cuantumul drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se stabileste proportional, in functie de numarul zilelor calendaristice din luna respectiva pentru care acestea se cuvin si se acorda.
...

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie aimee7 aimee7 Am nascut in noiembrie 2012 si am beneficiat de concediu crestere copil incepanf cu martie 2013 am optat pentru doi ani.ma intorc la serviciu incepand cu luna ... (vezi toată discuția)
Concediu ionny-ionela ionny-ionela pe 2 mai am nascut vreau sa stiu daca nu am lucrat de ce benificiez de la stat(alocatie, indemnizatie sau vrun ajutor) precizez k sotu lucreaza dar nu ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie si alocatie copil ACManuela ACManuela Buna ziua, Copilul meu s-a nascut in data de 04 octombrie 2012. Eu mi-am reluat activitatea la locul de munca dupa 6 luni de stat acasa. Stimulentul de ... (vezi toată discuția)