Am nascut in noiembrie 2012 si am beneficiat de concediu crestere copil incepanf cu martie 2013 am optat pentru doi ani.ma intorc la serviciu incepand cu luna august 2014 beneficiez de stimulent de insertie de 500 lei?
1. Fiindca ati optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani si reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana inclusiv in ziua in care va implini copilul 2 ani.
2. Dar daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci veti primi stimulentul de insertie pana in ziua in care implineste copilul 1 an si 11 luni (ultima luna fiind rezervata tatalui pentru CCC).
Slavinia:
1. Actul normativ care reglementeaza regulile de acordare a concediului crestere copil (CCC) si indemnizatia lunara aferenta este OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor (modificat si actualizat).
2. Legea nr.166/2012 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 124/2011 pentru modificarea şi completarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă social si alte acte normative emise intre timp nu fac altceva decat sa modifice OUG 111/2010 care ramane actul normativ pe care trebuie sa-l invocam, cu toate modificarile sale.