avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

se poate beneficia de somaj dupa ce pensia se invaliditate pe o perioada de 2 ani a fost anulata si nu am gasit inca un loc de munca; daca da pe ce perioada se da somaj.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:01, 19 Ianuarie 2015
La data cand ati intrat la pensie de invaliditate erati somer indemnizat (adica aveati indemnizatie de somaj)?
nu, terminasem somajul cu un an in urma
1. Pentru a beneficia iar de indemnizatie de somaj trebuie sa indepliniti din nou cele doua conditii de baza:
- sa va inceteze contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs.;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii mla Agentia de Somaj sa aveti 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.

2. Asata inseamna sa gasiti un loc de munca si dupa 12 luni cotizate la somaj aveti posibilitatea sa beneficiati de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de somaj pvs pvs Am un prieten care a fost viceprimar pana in august 2010. In 2011 a lucrat 9 luni la o societate angajat cu contract pe perioada determinat. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj ralu1981 ralu1981 Buna ziua.Cu un stagiu de cotizare de 6 luni in ultimele 12 luni se poate beneficia de indemnizatie de somaj?Va multumesc. (vezi toată discuția)
Reluare somaj dupa angajare cu cim perioada nedeterminata si incetare in perioada de proba DoraVasile DoraVasile Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce as putea face si daca se mai poate face ceva in situatia mea, care se prezinta astfel: Am beneficiat de somaj o ... (vezi toată discuția)