avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copil

Buna seara. Vreau sa va prezint problema mea si apoi sa a cer sfatul. Am născut anul trecut o fetița in Spania. Eu locuiesc acolo împreuna cu ea si cu tatăl. Fetița este cetățean roman. Dupa naștere am venit in tara cu copila si am depus actele pentru obținerea alocatiei de stat. Precizez ca in Spania nu beneficiez si nici nu am beneficiat de nici o suma de bani pentru fetița. Actele le-am depus in 21 Noiembrie 2013. Văzând ca întârzie așa mult am inceput sa întreb ce se întâmpla atât in tara prin sora mea cât si aici in Spania, eu personal. In Spania mi s-a spus ca nu au primit nici un formular 411( se verifica de către statul roman daca beneficiez aici de bani pentru fetița ) iar cei din tara insistau ca l-au trimis si sa aștept. Totul a fost pana azi cand mi s-a spus ca eu am obligația sa cer in SPania si ca aici nu voi primii alocatie decât acasa acolo imi refuza acest drept . Nu știu ce sa fac si vroiam sa va întreb daca pot sa o priveze pe fetița de dreptul de a-și primi alocația de statul roman. Țin sa va precizez ca eu am pierdut deja un an si opt luni de alocatie plimbându-ma dupa spusele lor si așteptând. Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Alocatie sorayaedi sorayaedi Buna ziua!Va rog sa ma ajutati cu un raspuns,daca se poate!Am doi copii,de 7 ani,respectiv 5 ani.In perioada 2003-2009 am lociut in Spania,drept urmare,copiii ... (vezi toată discuția)
Formularul e411 madyy26 madyy26 Buna ziua, o sa va relatez problema mea.Eu, soțul si copilul locuim in Spania si am solicitat in Romania alocația de stat pentru copil(7luni), depunând la ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat pentru copii in cazul persoanelor care lucreaza in spania cristi1975 cristi1975 incerc sa depun actele pentru alocatia de stat pentru un copil nascut in luna martie in Spania, acolo unde lucrez de mai multi ani, dar de la Primarie mi se ... (vezi toată discuția)