avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Declaratia contribuabilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Declaratia contribuabilului

Buna ziua

Ce acte imi trebuie sa anexez la declaratie contribuabilului-deducere salarii- daca nu sunt casatorita si am un copil minor?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:45, 20 Ianuarie 2015
Normele de aplicare a Codului Fiscal
100. Pentru stabilirea deducerii personale la care are dreptul, contribuabilul va depune la plătitorul de venituri din salarii o declaraţie pe propria răspundere, care trebuie să cuprindă următoarele informaţii:

- datele de identificare a contribuabilului care realizează venituri din salarii (numele şi prenumele, domiciliul, codul numeric personal);
- datele de identificare a fiecărei persoane aflate în întreţinere (numele şi prenumele, codul numeric personal).

În ceea ce priveşte copiii aflaţi în întreţinere, la această declaraţie contribuabilul care realizează venituri din salarii va anexa şi adeverinţa de la plătitorul de venituri din salarii a celuilalt soţ sau declaraţia pe propria răspundere a acestuia că nu beneficiază de deducere personală pentru acel copil.

...

102. Contribuabilul va prezenta plătitorului de venituri din salarii documentele justificative care să ateste persoanele aflate în întreţinere, cum sunt: certificatul de căsătorie, certificatele de naştere ale copiilor, adeverinţa de venit a persoanei întreţinute sau declaraţia pe propria răspundere şi altele. Documentele vor fi prezentate în original şi în copie, plătitorul de venituri din salarii păstrând copia după ce verifică conformitatea cu originalul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deduceri personale copil ionemari ionemari sotul meu nu a primit de la locul de munca unde este angajat pana acum deduceri personale pentru copilul nostru de 8 luni, pe fluturas scriind ca are 0 ... (vezi toată discuția)
Neaplicarea deducerii suplimentare pentru 3 copii minori geobadoiu geobadoiu incepand din data de 01.01.2009 nu mi s-a aplicat deducerea suplimentara la salariul tarifar de 790 lei ,pentru 3 copii minori aflati in intretinerea mea si as ... (vezi toată discuția)
Formular deducere lilid lilid Buna ziua stie cineva daca s-a schimbat formularul pt. deducerea suplimentara? este acelasi ca si anul trecut? multumesc (vezi toată discuția)