avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venit persoana fizica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit persoana fizica

Buna ziua,

Daca ati putea sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoare intrebare as aprecia enorm.

Eu lucrez pe internet pentru o companie din afara tarii din Uniunea Europeana cu care am un contract de colaborare. Mentionez ca nu am un PFA inregistrat in RO sau ceva de genu. Nici contractul nu este inregistrat in RO.

Sunt platit prin transfer bancar.
In momentul de fata, eu trebuie sa-mi declar veniturile si sa platesc impozite statului Roman in conditiile in care tehnic vorbind activitatea mea se desfasoara in afara tarii si unicul lucru care tine de Romania este prezenta mea in tara?

Va rog daca se poate sa-mi dati si un link sau sa-mi spuneti ce articol din lege cuprinde acest gen de activitate.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 12:53, 20 Ianuarie 2015
Pt persoane fizice nu exista terminologia de impozit pe profit ci impozit pe venit. Aceste chestiuni sunt reglementate in codul fiscal.

ANAF a publicat un ghid cu privire la declararea veniturilor obtinute din strainatate.

[ link extern ] /

mai jos link pentru codul fiscal:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass pentru cetățenii romani cu reședință în anglia GrollerG GrollerG Bună ziua, Locuiesc în Londra, am propria locuință și domiciliul stabil aici în UK. Sunt angajat și plătesc contribuțiile la sistemul de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura cu cod tva cu prefixul "eu" in declaratia 390 vies andreyuv andreyuv Buna ziua, Am achizitionat [b]online [/b]un serviciu (cazare intr-o tara europeana) de pe un [b]site american[/b]. Acesta mi-a furnizat o factura care ... (vezi toată discuția)
Model independent videochat - declarare venituri mihapop mihapop Buna ziua, as dori sa aflu de la Dvs. care este modalitatea de a declara veniturile obtinute ca model independent din videochat. Intentionez sa desfasor ... (vezi toată discuția)