avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie in Anglia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie in Anglia

buna ziua .Va rog sa mi spuneti casatoria in Anglia este recunoscuta in Romania .Baiatul meu a olecat cu prietena lui in Anglia .Daca se casatoresc acolo este certificatul de casatorie valabil in Romania asa incat sa poata face nunta aici
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:35, 23 Ianuarie 2015
De ce s-ar casatori in Anglia, prietena e englezoaica sau de alta nationalitate si e stabilita acolo?
Daca da, certificatul obtinut in Anglia trebuie inscris / transcris in registrele romanesti si apoi vor obtine si certificat de casatorie romanesc.

Dvs. va referiti la casatoria religioasa? Este posibil sa li se solicite certificat de casatorie romanesc, discutati cu preotul.
Buna seara!.Multumesc pentru raspuns.Va completez. Amandoi sunt romani. Au plecat de o vreme impreuna, pe parcurs a aparut un bebe ce urmeaza sa vina pe lume.Vor sa se casatoreasca acolo ca sa fie casatoriti cand va venii bebele si apoi in aceasta vara ,in concediul lor de 10 zile acordate de firma unde lucreaza in prezent,sa vina in tara pentru cununia religioasa si botez. intrebarea era daca va fi recunoscut certificatul de casatorie intocmit in Anglia pe teritoriul Romaniei. In conditiile aceste vor evita si cele 10 zile necesare pentru actele de cununie civila, deoarece nu s-ar incadra in timpul de care beneficiaza ,respectiv exact 10 zile.Multumesc pentru intelegere si atentie.

O mama ingrijorata
Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2015
manunicoleta933@yahoo.com, utilizator
Spuneti ca vor avea concediu de la firma, asta inseamna ca lucreaza in Anglia cu forme legale deci se pot casatori la consulatul roman, la Londra; vor primi certificat de casatorie romanesc si totul va fi in regula. E ca si cum s-ar casatori la Starea civila in Romania.

Documentele necesare sunt:
- certificatele de nastere in original;
- pasapoartele romanesti (daca au, presupun ca da pentru ca in Anglia sunt mai ''tari'' decat cartile de identitate)
- cartile de identitate sau permise de conducere romanesti valabile
- documente din care sa reiese ca adresa si faptul ca locuiesc cu forme legale in Anglia - extras de cont bancar, facturi plata energie electrica, telefon, apa etc.
- certificate medicale pentru fiecare privind starea sanatatii pe care sa scrie Apt pentru casatorie ; acestea vor trebui traduse la consulat
- copie dupa pasapoartele martorilor - cei 2 martori trebuie sa fie cetateni romani

La consulat vor completa:
- cerere de casatorie
- declaratia de casatorie
- cate o declaratie in privinta casatoriilor anterioare si faptul ca au luat la cunostinta de starea de sanatate a celuilalt.
Daca e cazul unei / unor casatorii anterioare e nevoie de copia legalizata a sentintei de divort (sau certificatul de casatorie cu mentiunea desfacerii casatoriei).

Ca sa scapati de griji bateti-i la cap sa stranga documentele si sa mearga cat mai repede la consulat :)
Ultima modificare: Vineri, 23 Ianuarie 2015
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu un cetatean britanic si dreptul de sedere ContSters74714 ContSters74714 buna ziua.imi pare rau daca deschid din nou un subiect discutat,dar nu am gasit nimic ce ar putea sa ma lamureasca.logodnicul meu este cetatean britanic si ... (vezi toată discuția)
Casatorie in grecia ela_87 ela_87 Buna ziua, Eu si prietenul meu, ambii romani, vrem sa ne casatorim in Grecia anul acesta, pe 11 septembrie. Locuim si vom locui in continuare in Romania. Am ... (vezi toată discuția)
Casatorie mixta elfulina elfulina Buna ziua, as dori sa stiu daca cineva cunoaste legislatia in domeniul dreptului familiei din India? Daca da, care este varianta recomandata - casatorie ... (vezi toată discuția)