Din cate stiu, pe vechiul Cpp, efectuarea expertizei medico-legale putea fi dispusa numai de catre procuror si numai prin Ordonanta motivata. Politia judiciara, nu putea dispune decat atunci cand era urgent, o Constatare medico-legala, si aceasta prin Rezolutie motivata.
Intrebare:Avea dreptul org. de cercetare penala(politistul) sa dispuna efectuarea Exp. ML prin Rezolutie? Si fara ca aceasta sa fie macar confirmata, incuvintata de procuror?
Multumesc.
Multumesc de raspuns. Puteti sa idicati textul de lege care regelmenteaza aceasta procedura, si cine este in drept sa o dispuna? Daca exp. ML a fost dispusa de politist, fara stirea procurorului, prin Rezolutie, care ar fi situatia juridica Raportului de Exp. ML?
Multumesc in ca o data.
Dvs m-ati intrebat de fostul C.P.P.care acum nu se mai aplica. Va intereseaza procedura conf.NCPP?sau daca a fost legala procedura in conditiile fostului cod?
Expertiza a fost efectuata in 01.02.2013. Ma intereseaza art. din vechiul cod care precizeaza actul procesual in cauza, si cui revinea competenta de a dispune o exp. medico-legala, cand nu este obligatorie.
Va multumesc.
Constatarea medico-legala se dispunea de organul de urmarire penala prin rezolutie motivata
in temeiul art.203 c.p.p.si in conf. cu prevederile art.112-114 c.p.p.
Expertiza medico-legala se dispunea de organul de urmarire penala in temeiul art.203 c.p.p. si in conf. cu prevederile art.116-125 din c.p.p.