avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Acordare ajutor de inmormantare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Acordare ajutor de inmormantare

O persoana in varsta de 51 ani primeste de la comisia de expertiza decizia asupra capacitatii de munca in data de 19.12.2014 in care i se acorda gr 1 de invaliditate incepind cu 01.01.2015.In perioada respectiva persoana se afla internata in terapie intensiva iar sotul ei internat intr-un alt spital in urma unui accident.Sotul se externeaza doar in 30.12.2014.Decizia medicala este ridicata de fiu , dusa la locul de munca al mamei unde i se desface contractul cu data de 31.12.2014 ,aceasta fiind si ultima zi de concediu medical.In data de 02.01.2015 doamna respectiva decedeaza.Cand se prezinta la casa de pensii sotul pt ajutorul de inmormantare este respins pt ca persoana nu a reusit ,(fiind pe terapie intensiva ) sa se inscrie la Casa de pensii .De la fostul loc de munca nu poate ridica ajutor de inmormantare pt ca in momentul decesului era deja incetat contractul.Conform codului muncii incetarea pentru pensionare de invaliditate se face la data comunicarii deciziei de pensie,dar se pare ca prin legea pensiilor desfacerea contractului se face cu data propunerii de pe decizia de boala.Mentionez ca sotul supravietuitor nu lucreaza si a suferit un accident grav la mana ,fiindu-i taiate degetele,necesitand inca multe interventii chirurgicale si nici el nu are varsta de pensionare. Va rog sa-mi spuneti de unde poate ridica ajutorul de inmormantare ?

Alte discuții în legătură

Cand se considera pensionat un angajat cristina69 cristina69 Buna seara. Va rog mult sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea speta Unui salariat al societatii comerciale X i s-a desfacut contractul de munca pe motiv ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca in timpul concediului medical A.Attila87 A.Attila87 Buna seara, Tatal meu se afla intr-o situatie delicata, el fiind internat in spital si se afla in concediu medical de 2 saptamani. Decizia de pensionare ... (vezi toată discuția)
Incetare contract individual de munca in caz de pensionare VERONICA56 VERONICA56 Va rog sa ma lamuriti intr-o problema;am cerut de la serviciu o adeverinta pt pensionare pt limita de varsta,si acolo scrie ca mi-a desfacut contractul cu data ... (vezi toată discuția)