avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cand se considera pensionat un angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cand se considera pensionat un angajat

Buna seara.
Va rog mult sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea speta
Unui salariat al societatii comerciale X i s-a desfacut contractul de munca pe motiv de pensionare la data de 31.12.2015 . Societatea X nu are CCM incheiat ( acesta a expirat) totusi, Consiliul de administratie al societatii a adoptat o grila unica de salarizare aplicabila din 01.01.2015 in care se prevede acordarea unui premiu la pensionare.
INTREBARE Fostului salariat i se aplica aceasta grila de salarizare? Avand in vedere ca acestuia i s-a desfacut CIM-ul in 31.12.2014.
Va rog mult daca se poate sa ma lamuriti


Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 18:36, 3 Martie 2015
Nu i se aplica acea grila , intrucat ea a intrat in vigoare dupa incetarea raportului de munca.
Deci nu mai beneficiaza de premiul de pensionare.Multumesc pentru raspuns.
In opinia mea, nu are cum sa beneficieze , intrucat incetarea c.i.m. a avut loc inainte de intrarea in vigoare a acelei grile.
De fapt, incetarea CIM a avut loc in data de 01.01.2015 . In decizia de desfacere a CIM data la 31.12.2014 se prevede : ,, Incepand cu data de 01.01.2015 CIM-ul salariatului X se desface...In aceasta situatie beneficiaza sau nu de premiu?
Este discutabil, daca luam in discutie mai multi factori.

Alte discuții în legătură

Daca un fost angajat al unei societati comerciale solicita un premiu in baza unui ccm, acesta are dreptul la acordarea lui? cristina69 cristina69 Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca un fost angajat al unei societati comerciale , solicita la acest moment (2016) un premiu care nu i-a fost acordat in ... (vezi toată discuția)
Cand se considera pensionat un salariat? cristina69 cristina69 Buna ziua. Va rog mult sa imi spuneti cand se considera pensionat un angajat? La momentul desfacerii cim-ului? sau din ziua in care isi depune dosarul de ... (vezi toată discuția)
Pensionat limita varsta in timpul co medical AndreeaStefan AndreeaStefan Buna ziua, Am o salariat care si-a depus dosarul pentru limita de varsta in septembrie 2015. Decizia a iesit pe 09.12.2015 .Problema mea este ca salariatul ... (vezi toată discuția)