avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca un fost angajat al unei societati comerciale ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca un fost angajat al unei societati comerciale solicita un premiu in baza unui ccm, acesta are dreptul la acordarea lui?

Buna ziua
Va rog sa imi spuneti daca un fost angajat al unei societati comerciale , solicita la acest moment (2016) un premiu care nu i-a fost acordat in perioada cat era angajatul societatii in baza unui CCM de la aceea data (expirat la finele anului 2013) are dreptul la acordarea lui? Mentionez faptul ca intre timp a fost incheiat un nou CCM in 2015...
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 13:06, 12 Ianuarie 2016
1. Cand i-a incetat raportul de munca ?

2. Era sau nu un ccm valabil la data incetarii c.i.m. ?
Raportul de munca i-a incetat in iunie 2013 iar ccm-ul era valabil pana in decembrie 2013, dar intre timp in decembrie 2015 a fost incheiat un nou ccm care nu are prevazut premiul solicitat de fostul angajat ...
In speta este vb. de un premiu jubiliar care trebuia acordat de angajator in luna iunie 2013 conform ccm-ului valabil pana in 31 decembrie 2013, fostul angajat a fost pensionat la data de 16.07.2014. Un nou ccm a fost incheiat in 15.12.2015. Prin urmare in cazul in care fostul angajat solicita premiul jubiliar neacordat prin instanta, acesta are sanse de castig?
Poate avea sanse de castig ... sansele lui depind mai intai de termenul de prescriptie care se poate invoca.
Prescriptia ar fi de 3 ani de la data cand avea dreptul la acordarea premiului? In acest caz dreptul sau s-ar prescrie in iunie 2016?
Eu nu am inteles daca societatea mai trebuie sa acorde acest premiu, avand in vedere ca are incheiat un nou ccm... societatea poate fi obligata sa acorde niste drepturi in baza unui ccm incetat? Nu se aplica ultimul ccm in vigoare la aceasta data? Va rog, daca ma puteti lamuri

Alte discuții în legătură

Cand se considera pensionat un angajat cristina69 cristina69 Buna seara. Va rog mult sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea speta Unui salariat al societatii comerciale X i s-a desfacut contractul de munca pe motiv ... (vezi toată discuția)
La incetare cim prin deces se mai poate acorda premiu restant mostenitorilor/ cristina69 cristina69 Buna ziua Va rog sa imi spuneti punctul dvs. de vedere cu privire la urmatoarea speta: Un angajat al unei societati comerciale trebuia sa beneficieze de un ... (vezi toată discuția)
Acordare prima jubiliara cristina69 cristina69 Buna ziua, Va rog mult sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea speta: Un fost angajat al unei societati, care avea prevazut in CCM acordarea unui premiu ... (vezi toată discuția)