avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare prima jubiliara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare prima jubiliara

Buna ziua,
Va rog mult sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea speta: Un fost angajat al unei societati, care avea prevazut in CCM acordarea unui premiu jubiliar si care indeplinea aceste conditii in anul 2013, nu a primit premiul respectiv ptr. ca societatea avea o situatie financiara precara. In anul 2016 acesta a decedat iar dupa deces sotia formuleaza o cerere prin care solicita premiul jubiliar.
INTREBARE: Poate solicita sotia acest drept? Angajatorul poate invoca prescierea dreptului intrucat s-au implinit 3 ani in ianuarie 2016 de cand fostul angajat avea dreptul la acordarea acestuia.Va rog mult sa imi spuneti un punct de vedere...
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 17:21, 2 Martie 2016
Angajatorul nu poate invoca asa ceva, intrucat legea se refera la dreptul la actiune in instanta si nicidecum la posibilitatea de a solicita asa ceva unui angajator.

In 2013, s-a decis ceva cu acordarea acelei prime ... de exemplu, s-a suspendat plata acesteia, s-a renuntat la plata ei ?
Da. S-a stabilit printr-o hotarare a Consiliului de administratie amanarea la plata a primei jubiliare...pana conditiile financiare permit acordarea acesteia.Dar, in situatia in care angajatorul nu plateste prima jubiliara si sotia fostului angajat actioneaza societatea in instanta, angajatorul poate invoca prescriptia dreptului la actiune? Cum ar trebui sa procedeze angajatorul in aceasta situatie ?
Sotia are obligatia de a depune certificatul de mostenitor? Precizez faptul ca fostul angajat are si o fiica...
In instanta , sotia trebuie sa faca dovada ca este mostenitoare, iar angajatorul poate invoca prescriptia dreptului la actiune.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca un fost angajat al unei societati comerciale solicita un premiu in baza unui ccm, acesta are dreptul la acordarea lui? cristina69 cristina69 Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca un fost angajat al unei societati comerciale , solicita la acest moment (2016) un premiu care nu i-a fost acordat in ... (vezi toată discuția)
La incetare cim prin deces se mai poate acorda premiu restant mostenitorilor/ cristina69 cristina69 Buna ziua Va rog sa imi spuneti punctul dvs. de vedere cu privire la urmatoarea speta: Un angajat al unei societati comerciale trebuia sa beneficieze de un ... (vezi toată discuția)
Cand se considera pensionat un salariat? cristina69 cristina69 Buna ziua. Va rog mult sa imi spuneti cand se considera pensionat un angajat? La momentul desfacerii cim-ului? sau din ziua in care isi depune dosarul de ... (vezi toată discuția)