avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit Prima Casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit Prima Casa

O sa incerc sa fiu cat mai succinta. Am mers la Raiffeisen pentru un credit Prima Casa. Gasisem deja apartamentul. Am transmis bancii toate actele si m-au anuntat, oral, ca sunt pre-aprobata pentru suma maxima de 65.000 euro. Doamna care se ocupa de dosarul meu mi-a calculat avansul de 4000 euro (apartamentul era 70.000) si m-a trimis sa fac ante-contractul. Am facut ante-contractul, am achitat avansul, l-am predat bancii si i s-a spus ca dosarul pleaca spre aprobare finala la Fondul de Garantare. Acum ma suna banca si imi spune ca Fondul de garantare a observat ca imobilul are o autorizatie de constructie din 2006, prelungita pana in 2008, si apoi autorizatii de constructie din 2008, 2009 si 2012. Apartamentul pe care vreau eu sa-l achizitionez a fost construit in urma autorizatiei din 2012, asa cum rezulta din procesul-verbal de receptie la terminarea lucrarilor. Din cauza acestor autorizatii succesive, banca imi spune ca Fondul de Garantare imi acorda creditul aferent constructiilor cu autorizatie anterioara februarie 2010, deci 57.000. Asta inseamna ca eu trebuie sa achit diferenta de 9000 de euro pana pe 28 februarie (termenul stipulat in ante-contract). E o suma foarte mare pentru mine si nu dispun de ea intr-un timp atat de scurt.

Sunt de parere ca banca nu si-a facut treaba si nu a analizat corect actele depuse la dosar pentru ca altfel nu as fi ajuns in situatia asta. Femeia de la banca mi-a spus ca sunt pre-aprobata pentru suma de 65.000 euro si tot ea mi-a calculat avansul. Acum imi spun ca pe langa avansul de 4000 euro mai trebuie sa achit inca 9000.

Cand exista mai multe autorizatii, care se ia in calcul? Am vreun mijloc sa ma indrept impotriva bancii pentru aceasta situatie? Azi isi cereau scuze peste scuze pentru situatia creata..

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare expirat ade09_85 ade09_85 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi de ordin juridic in ceea ce priveste cumpararea unui apartament prin programul \\"Prima Casa\\". In luna ... (vezi toată discuția)
Avans prima casa, cand e obligatoriu sa fie dat ovidiu2012 ovidiu2012 Buna seara, Am o intrebare legat de programul prima casa. Din cate stiu trebuie ca, cumparatorul trebuie sa aiba 5% din pretul de vanzare. Cand trebuie ... (vezi toată discuția)
Credit refuzat datorita lipsa autorizatiei de constructie ? brai_cata brai_cata Buna ziua, In primul rand va felicit pentru tot ceea ce ati reusit sa faceti prin intermediul acestui forum. In al doilea rand, va cer un sfat cu privire ... (vezi toată discuția)