avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract vanzare-cumparare expirat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract vanzare-cumparare expirat

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi de ordin juridic in ceea ce priveste cumpararea unui apartament prin programul "Prima Casa".
In luna mai 2012 am incheiat un ante-contract de vanzare-cumparare sub semnatura privata a unui apartament aflat intr-un bloc in constructie cu termen de finalizare 15 august 2012. Blocul nu a fost finalizat la termenul mentionat, iar in luna septembrie am semnat un alt ante-contract, autentificat notarial, care, initial, ar fi trebuit sa aiba data de expirare 15 noiembrie 2012, intrucat atunci au considerat proprietarii ca vor finaliza, insa, pentru a ma asigura ca imi ramane termenul de o luna pentru aprobarea creditului, am schimbat data de expirare pentru 15 decembrie 2012. Nici pana la aceasta ora proprietarii nu au reusit sa scoata cadastrul pentru apartament intrucat au construit un bloc P+2E+M, insa aveau autorizatie de constructie doar pentru P+2E, iar cea pentru mansarda a iesit abia la sfarsitul lui noiembrie, iar receptia de la primarie au primit-o in decembrie 2012.
Intre timp s-au schimbat conditiile de creditare la banca in sensul cresterii marjei de dobanda peste euribor, iar proprietarii nu au solicitat semnare unui act aditional pentru prelungirea antecontractului de vanzare-cumparare care a expirat in 15decembrie 2012.
In contract am o clauza prin care se mentioneaza ca in cazul neincheierii vanzarii-cumpararii din vina vanzatorului el trebuie sa imi returneze dublul avansului platit, in cazul neincheierii operatiunii din vina cumparatorului, cumparatorul pierde avansul si in cazul neacordarii creditului prin "Prima Casa" de catre banca, vanzatorul restituie avansul cumparatorului.
Eu as vrea sa ii actionez in instanta intrucat consider ca mi s-au adus prejudicii prin nerespectarea termenului de predare si prin amanarile repetate de finalizare a locuintei si as vrea sa stiu care sunt sansele de succes si daca exista o modalitate prin care statul sa nu le mai acorde si alte autorizatii de constructie acestor persoane, intrucat nu vreau sa ii mai pagubeasca si pe altii la fel ca pe mine.
Mentionez ca vanzatorii sunt persoane fizice.

Va multumesc pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Problema antecontract v-c sacredfaith666 sacredfaith666 Buna ziua, am aprecia foarte mult daca ne-ati putea ajuta cu vreo informatie sau un sfat referitor la aceasta problema. Situatia este urmatoarea: Am ... (vezi toată discuția)
Restituire avans credit imobiliar CristinaOanaT CristinaOanaT Buna ziua, Am facut un antecontrat pentru un imobil in valoare de 38000 euro pentru care am platit proprietatului avansul de 5700 euro in urma incheierii ... (vezi toată discuția)
Expira antecontract prima casa petre88 petre88 Buna ziua, As dori sa ma ajutati si pe mine daca se poate in legatura cu Prima Casa .Am facut antecontractul si v-a expira pe data de 30.03.2015 ,iar ... (vezi toată discuția)