avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Solutionare exceptie de nelegalitate - invocata in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Solutionare exceptie de nelegalitate - invocata in recurs

Buna ziua.
Am o rugaminte mare, daca puteti sa ma ajutati cu urmatoarea situatie>
Cum va fi solutionata exceptia de nelegalitate invocata in recurs. Care va fi solutia instantei de recurs, precizand ca instanta are competenta materiala in contencios administrativ. Conform art.4 din Legea nr.554/2004 asa cum a fost modificat prin legea 76/2012, instanta se va pronunta fie printr-o incheiere interlocutorie, fie prin hotararea care se va pronunta in cauza. In situatia in care instanta se pronunta asupra exceptiei de nelegaliutate prin incheiere interlocutorie, aceasta poate fi atacata odata cu fondul. In cazul in care a constatat nelegalitatea actului administrativ cu caracter individual, instanta in fata careia a fost invocata exceptia de neelgalitate va solutiona cauza, fara a tine seama de actul a carui nelegalitate a fost constatata.

In cazul in care instanta de recurs, in fata careia a fost invocata exceptia de nelegalitate, ar trebui sa se pronunte printr-o incheiere care poate fi atacata odata cu fondul, insa recursul este ultimul grad de jurisdictie, si nu stiu cum ar mai putea fi atacata acea incheiere interlocutorie. Care ar fi solutia in cazul in care instanta ar respinge exceptia? Va multumesc si va raman profund indatorat.

Alte discuții în legătură

Cercetarea legalitatii unui act administrativ cu caracter normativ serviciuapasarichioi serviciuapasarichioi Daca in conformitate cu art. 4 din legea contenciosului administrativ (554/2004): Art. 4. - (1) Legalitatea unui act administrativ unilateral cu caracter ... (vezi toată discuția)
Exceptiile procesuale law_and_order law_and_order buna seara! invat pentru examen la procedura civila si va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare: cum se rezolva exceptiile procesuale? de exemplu daca ... (vezi toată discuția)
Exceptie de nelegalitate luminel luminel Speta este urmatoarea: In anul 2001, prin Hotarare de Consiliu Local, s-a dispus \" trecerea in domeniul public a unei instalatii de canalizare cu lungimea de ... (vezi toată discuția)