avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retinere bani salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retinere bani salariu

Buna seara.
Lucrez intr-un magazin care comercializeaza bunuri de lux.
De curand, a avut loc un furt, in momentul in care eram prezent in magazin, impreuna cu colegul meu. Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere, dar nu si de mine, deoarece am fost atras de catre unul dintre hoti pentru a-i prezenta un produs. Mentionez de asemenea ca in momentul respectiv, eram singur in magazin, colegul fiind in pauza de masa.
Vitrinele sunt inchise, insa exista mici spatii de 1-2 cm prin care hotii au actionat cu un dispozitiv.
Prejudiciul magazinului este in jur de 40 000 lei.
Intrebarea mea este: angajatorul are voie sa-mi opreasca o suma din salariul lunar, pana isi recupereaza prejudiciul? Va intreb pentru ca am fost amenintat ca o sa se intample acest lucru, desi este evident ca am fost atras intr-o capcana, si nu as fi putut opri furtul in cauza.
Mentionez de asemenea ca magazinul nu este dotat cu paza.
Va multumesc si astept cu interes un raspuns.
O seara buna.

Alte discuții în legătură

Furt din magazin ContSters213096 ContSters213096 buna seara! momentan lucrez intr-un magazin cu produse de lux constand in bijuterii cu pietre pretioase(diamante, safire, rubine etc.) iar in urma cu doua zile ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin, prejudiciu recuperat de la angajati StroieC StroieC buna seara sotia mea lucreaza la un magazin si acum 5 zile s-au furat din magazin (din pacate pe tura ei ) suma de 18000 ron , hotii apar pe camerele de ... (vezi toată discuția)
Sunt angajat, a fost sustras din magazin un telefon. lupu.dragos lupu.dragos A fost sustras din magazinul de unde lucrez un telefon cand eram pe tura. Furtul a fost declarat la politie, cu dovezi video si cu toate datele faptasului. ... (vezi toată discuția)