avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt din magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt din magazin

buna seara! momentan lucrez intr-un magazin cu produse de lux constand in bijuterii cu pietre pretioase(diamante, safire, rubine etc.) iar in urma cu doua zile din magazin au fost furate doua bijuterii in valoare de 12.000 lei. imediat dupa ce a fost sesizata lipsa au fost anuntate organele de politie si firma de paza cu care societatea a incheiat contract si s-a constatat ca nici una din cele doua camere de luat vederi din incinta magazinului nu erau functionabile. angajatorul solicita ca eu sa acopar lipsa din gestiune si as vrea sa stiu daca ma poate obliga sa acopar eu lipsa, prin ce metode si care sunt demersurile pe care ar trebui sa le urmez de-acum inainte.
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2011
ContSters213096, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:46, 29 Iunie 2011
de ce sa acoperiti dvs? pt asta trebuie sa depuna plangere penala pt furt impotriva dvs si sa probeze vinovatia dvs. este culpa patronului ca acele camere de luat vederi nu erau functionale.
in fisa postului este mentionat ca sunt raspunzatoare direct si material asupra obiectelor la erorile din vina proprie. angajatorul se poate folosi de aceasta importiva mea in conditiile date?
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2011
ContSters213096, utilizator
Ce este prevazut in contractul incheiat intre firma de bijuterii si cea de securitate in ceea ce priveste monitorizarea non-stop a magazinului?
In cazul in care veti fi gasita vinovata, de catre o instanta de judecata, de savarsirea infractiunii de furt, puteti fi obligata la repararea pagubei/prejudiciului. Calea pe care trebuie sa o urmati este aceea a dreptului la aparare.
Trebuiesc respectate anumite legi , norme de securitate in ceea ce priveste functionarea unui magazin cu bijuterii de lux ( pietre pretioase) , gen : vitrine prevazute cu usi care pot fi incuiate, sistem functional video, grilaj de protectie, etc?
Cu stima

Alte discuții în legătură

Reguli ce trebuiesc respectate Nina1 Nina1 Trebuiesc respectate anumite legi , norme de securitate in ceea ce priveste functionarea unui magazin cu bijuterii de lux ( pietre pretioase) , gen : vitrine ... (vezi toată discuția)
Mijloace de a proba ca bunurile furate din casa (bijuterii) imi apartin ;nu s-au mai recuperat iar la casele de amanet descrierea este sumara maiincolo maiincolo Cum pot proba ca mi s-au furat unele bunuri (bijuterii) daca hotul nu a dus decat o parte din bijuterii la casele de amanet iar politia nu a facut perchezitie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am si eu o curiozitate. lucrez intr un magazin de ... Mihaela Tanta Mihaela Tanta Buna ziua! Am si eu o curiozitate. Lucrez intr un magazin de haine, pe postul de casier. In cursul unei zile ni s au furat 3 geci , iar managerul ne pune sa le ... (vezi toată discuția)