avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mijloace de a proba ca bunurile furate din casa ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mijloace de a proba ca bunurile furate din casa (bijuterii) imi apartin ;nu s-au mai recuperat iar la casele de amanet descrierea este sumara

Cum pot proba ca mi s-au furat unele bunuri (bijuterii) daca hotul nu a dus decat o parte din bijuterii la casele de amanet iar politia nu a facut perchezitie ?
Cum se calculeaza valoarea prejudiciului dat fiind ca multe bujuterii aveau gramaj mic in aur dar pietre pretioase care nu apar decat in poze si nu clar totdeauna.Nu am facturi decat pentru cateva deoarece majoritatea doc erau la un loc cu bijuteriile furate?#-o:sorry:
Cel mai recent răspuns: maiincolo , utilizator 05:54, 22 Martie 2011
Face-ti plangere la politie ,ca locuinta vi s-a spart si ca vi s-au furat bijuteriile.Daca faptuitorul a trecut pe la amanet,politia il v-a depista cu usurinta ,atat pe el cat si eventual ,pe complicii lui Poate va recuperati in totalitate bunurile ......
Multumesc.
Politia a gasit doar contractele (sumare) si doar un lantisor.Hoata a reconoscut ca a furat fara a putea face precizari.
Deci:Cum pot proba bijuteriile?Foto?Martori? am si vreo 2 facturi.CXum se calculeaza valoarea deoarece multe sunt cu pietre pretioase.
Facturi de la magazinele de unde le-ati achizitionat, eventual sunteti filmata pe camere video din incinta magazinelor. Daca a recunoscut fapta , nu vad de ce nu spune cui i le-a dat ?
multumesc din nou.
Multe,cele mai multe,le aveam de la mama si tatal meu.Unele le-am cumparat si facturile erau in sacosa cu bijuterii.Unele facturi ,cateva,le am.E vb in total despre aproape 1kg de bijuterii,multe cu pietre.
,,Doamna" le-a imprastiat pe la casele de amanet la pret de nimic si duse au fost.
Asadar,revin la intrebarea mea de baza: fotografiile cu bijuteriile respective,martorii,au vreo valoare?valoarea cum se calculeaza (este vb despre pietre).Sunt f necajita dar tb sa depasesc momentul de aceea,va rog ajutati-m[ cu sfaturi.multumesc ls toataa lumea!
P.S.Si hoata era propria mea menajera...

Alte discuții în legătură

Furat de hoti, pagubas de doua ori?! criss84000 criss84000 Buna ziua, Va prezint pe scurt istoria noastra: bijuteriile noastre au fost furate de hoti, politia a descoperit hotii si a descoperit si bijuteriile, care ... (vezi toată discuția)
Tva case de amanet carma carma Din martie 2011 casele de amanet vor plati tva la intreaga valoare de vanzare a obiectelor ,???nu ca pana acum la adaos!! Asta ar insemna ca acelasi obiect ... (vezi toată discuția)
Cum se pot recupera bijuteriile furate care se afla intr-o casa de amanet? O4n4 O4n4 Cum pot sa recuperez de la o casa de amanet bijuteriile care mi-au fost furate si ulterior amanetate? Multumesc! (vezi toată discuția)