Buna,
As avea si eu o tema pe care mi-ar placea cu ajutorul vostru sa o stiu reglementata.
Este vorba despre mostenierea unei case.
Casa apartine tatalui meu.
Mama mea si fratele meu au decedat.Nu mai exista alti frati sau surori.
In casa locuiesc: tatal meu, cumnata si nepoata mea (sotia si fetita fratelui meu decedat)
Eu nu locuiesc in Romania si nici nu mai detin cetatenia romana.
As dori sa stiu cum va fi impartita mostenierea dupa decesul tatalui in caz ca nu exista un testament.
veti fi unicul mostenitor , fiind descendentul defunctului , mostenirea o veti culege in temeiul legii.Chiar daca totusi , tatal va intocmi un testament, daca legatele vor incalca rezerva si cotitatea disponibila , dvs. veti beneficia de o rezerva succesorala care este instituita in temeiul legii pentru mostenitorii rezervatari.
Limbajul juridiciar nu prea este pentru toata lumea.
Ma scuzati.
As dori sa va rog sa-mi explicati ultima parte din raspunsul d-voastra,,daca legatele vor incalca rezerva si cotitatea disponibila , dvs. veti beneficia de o rezerva succesorala care este instituita in temeiul legii pentru mostenitorii rezervatari."
Exista vreo cale juridiciara care sa poata anula aceasta lege?
Mai pe intelesul dumneavoastra , tatal nu poate dispune prin testament decat de o cota 1/3 din bunurile sale, fara a incalca rezerva succesorala. In caz de incalcare a rezervei succesorale, partea care a depasit 1/3 se va intoarce la masa succesiunii.
Chiar daca tatal dumneavoastra va face un testament, dumneavoastra veti primi 1/3 din mostenire, iar fata fratelui dumneavoastra decedat va primi 1/3.
Testament
ionutyahoocoom
buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate ... (vezi toată discuția)