avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incardrare grupa de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incardrare grupa de munca

Buna ziua,

Lucrez in domeniul telecomunicatiilor.

Am intrebat la resurse umane ce grupa de munca am (vechimea care se acorda suplimentar pentru fiecare an lucrat) si mi s-a spus ca am grupa de munca speciala, pentru care beneficiez de 3 luni / an.

Va rog sa imi spuneti daca pot gasi o baza legala, vreun act normativ care reglementeaza stabilirea grupelor de munca pe diferite categorii de activitate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 22 Ianuarie 2015
Incadrarea locului de munca in conditii speciale/conditii deosebite trebuia facuta cu multi ani in urma.

Angajatorul trebuie sa aiba aviz de la ITM pentru o astfel de situatie.
Incadrarea s-a facut, desigur, la momentul ocuparii postului; eu vreau sa aflu daca exista un act normativ care reglementeaza grupele de munca pe diferite categorii de activitate. Multumesc.
Exista Ordinul nr. 50/1990 modificat prin Ordinul nr. 100/1990, prin Ordinul nr. 125/1990 si prin acte interne emise de Ministerul Muncii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grupe de munca i si ii matray matray Buna ziua. Intrebare: Exista posibilitati juridice ca unele locuri de munca sa fie incadrate in grupe de munca pe perioada 1970-2001, ulterior,prin Hotarari ... (vezi toată discuția)
Grupe de munca vmn58 vmn58 Anexa 2- Grupa 2a de munca, Lista locurilor de munca, activitatilor si categoriilor profesionale stabilita conform art.2 din Decret lege 68/1990, pct.32 mai e ... (vezi toată discuția)
Intrebari despre incadrarea in grupa a 2-a de munca Sonia Enciu Sonia Enciu Buna ziua, Numele meu este S.E. si as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra deoarece nu stiu la cine as putea sa apelez pentru a ma lamuri in urmatoarele ... (vezi toată discuția)