avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... abandon de familie va rog cer ajutor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

abandon de familie va rog cer ajutor

ma numesc marian am 30 de ani si dupa ce am avut o relatie cu o tanara acum 7 ani a rezultat un copil pe care l-am recunoscut. ulterior relatia nu a mers iar tanara nu a dorit plata penisiei alimentare , apoi s-a sucit si mi-a ceruto prin instanta , dupa 3 ani a renuntat la ea verbal eu atunci am fost inconstient si nu am mai virat nici un ban in urma cu 2 luni a depus o plangere pt neplata desi aveam o alta intelegere cu ea. momentan nu am servici si plangerea a fost inaintata procurorului care a decis ca daca nu i dau suma de 5300 de ron pana pe 24 ianuarie ma trimite in judecata. mentionez ca nu am bani sa platesc de indata ce nu am u loc de munca si nici bani sa-mi angajez un avocat iar fosta concubina nu vrea sa renunte la plangere ... ce pot sa fac ? ce urmeaza fac inchisoare? va rog disperat ajutati-ma , sfatuiti-ma
Cel mai recent răspuns: marian_gabriel , utilizator 11:39, 22 Ianuarie 2015

Pensia de intretinere este stabilita in raport de venitul net obtinut, dintr-un venit ce prezinta caracter de continuitate, este drept fundamental al copilului.

In cazul in care tatal, cu rea credinta,eludeaza obligatia legala ce ii incumba, timp de cel putin trei luni, acesta savarseste infractiunea omisiva de abandon de familie.

Actiunea penala este pusa in miscare la plangerea penala prealabila a partii vatamata, impacarea partilor reprezentand un caz prin care este inlaturata raspunderea penala.

Odata ce este depus un asemenea act de sesizare, cel al plangerii penale prealabile , agentii de politie procedeaza la verificarea inscrisurilor care atesta veniturile permanente , aspectul relevandu-se pozitia subiectiva cu privire la forma de vinovatie a faptuitorului.

Plata partiala reprezinta una dintre modalitatile predilecte prin care nu este indeplinita in mod corespunzator obligatia legala de intretinere.

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Daca partile nu s-au impacat, dar in cursul judecatii, inculpatul isi indeplineste obligatiile, instanta, in cazul in care stabileste vinovatia, pronunta impotriva inculpatului o solutie de amananare a aplicarii pedepsei, ori o solutie de condamnare , prin suspendarea sub surpaveghere a executarii pedepsei deoarece interesul celui indreptatit la intretinere este mai bine servit daca inculpatul este lasat in libertate avand posibilitatea de a-si indeplini obligatiile de intretinere.

Asadar, daca nu veti efectua plata, veti fi trimis in judecata.

Succes.
si ce se intampla la judecata ca de asta imi e frica neplata nu a fost facuta cu rea credinta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara neplatita anonima70 anonima70 Buna ziua!As avea o intrebare:ce pot sa fac daca tata copilului nu plateste pensia alimentara de 5luni?am apelet la un mediator dar nu sta de vorba cu el,nici ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minori ioanpas ioanpas buna , sunt divorsat de pe data de 10-03-14 si pana in prezent nu am primit nici un ban pt. pensia de intretinere a copiilor . Am facut plangere penala la ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere teodora_popescu teodora_popescu am o hotarare judecatoreasca prin care am obtinut pensie alimentara calculata procentual din salariul,dar nu au inclus si primele care mentionez ca au fost ... (vezi toată discuția)