avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager

Am cancer, mama are 74 de ani, aveam o ipoteca pe casa, si 5 caini la care tin mult. Am intalnit 2 tineri, cu care am stabilit sa achite datoriile, in total de 22500lei, sa le fac act de vanzare cumparare cu clauza viagera de uzufruct pentru mine si mama. Inca o conditie era sa aiba grija de caini.

Au platit ipoteca, am facut un precontract la notariat pana la vanzarea propriu zisa, pentru a termina formalitatile de ridicare a ipotecii. Cu acordul meu, cei doi tineri au luat hotararea sa faca curat, sa isi faca societate, si sa preia magazinul in care mai erau produse de circa 4500 lei, dar fiind inca datorii la furnizori de 7600 lei, pe care au promis ca le vor achita, am fost internata la urgenta, si operata, din cauza tumorii, mi s-a montat canula sa pot respira.

Fiind sarbatorile, s-a amanat semnarea actelor pe 7 ianuarie
Incepand cu 20 decembrie, acesti tineri au inceput sa-mi vanda produsele. Le-am dat bani sa isi faca firma urgent, sa nu am probleme cu pfa-ul. S-au dus la bucuresti, au cheltuit banii, au motivat ca el are cazier fiscal, ea pierde somajul, si nu mai fac firma. Le dadusem peste 1500 lei pentru lemne, inca 1500 lei in produse.

Au luat de craciun, de revelion, bauturi, hrana, tigari, au plecat si au facut sarbatorile. Deci au tot consumat de acolo fara sa achite nimic la furnizori, eu fiind nevoita sa le dau banii pe care ii aveam de la mama. Circa 3500lei, si marfa din magazin, 4500lei, erau exact datoriile la furnizori.

Am semnat la notariat actele de vanzare cumparare, dar nu cu ei. L-au adus pe tatal fetei, deoarece, au un proces pe rol in ilfov sau la bucuresti pe motiv de abuz de incredere, pe care il vor pierde. Si atunci le-ar fi confiscat casa. Nu am avut ce sa mai fac, deja platisera ipoteca.nu puteam sa refuz sa semnez. Dar, m-am gandit ca voi reglementa cu noul proprietar. A

Ajunsa acasa, m-au inconjurat cu grija pentru sanatatea mea. Au insistat sa plec la bucuresti, unde intr-adevar trebuia sa merg, pentru operatie au promis sa aiba grija de caini, de casa, de mine, sa le spun de ce au nevoie. De fapt, am plecat si mi-au luat cu frumosul si cei 150 lei pe care i-as fi avut disponibili.am plecat cu 100 lei la mine, avand incredere ca ma vor ajuta ei. Desi , avand banii de la mine pentru firma, bani pe care i-au luat toti trei, proprietarul, fiica si ginerele, suma de 1200 , au luat 50 de litri de tuica din sat. Au spus ulterior ca au vandut doar 30.asta cu banii mei...m-am internat in bucuresti.

Am inceput tratamentul, am fost sa ma impartasesc. Am fost sfatuita de preot sa iert sa cer iertare celor cu care eram certata. Si a inceput dezastrul. Sa mi se spuna la telefon ca cei doi dau de baut, fac chef cu diversi cu care eu am avut conflicta mari, i-au invitat in casa, unde ii rucgasem sa nu intre nici ei deoarece erau lucruri, acte ale mele, ale, mamei ale firmei, o icoana foarte veche cu un arbore genealogic din care reiese descendenta familiei tatalui meu din capitanul robea a lui mihai viteazul. Le-am spus despre astea fiind convinsa ca vor fi ca si copii mei. Am telefonat sa ii intreb daca este asa. Nu mi-au raspuns decat foarte tarziu, dupa ce le-am dat multe mesaje.

Au motivat ca se simt insultati, au plecat.nu am stiut ce au de gand. M-a sunat de la postul de politie si mi-a spus ca tinerii vor sa plece si nu stiu unde sa lase cheia ca au copilul bolnav. De fapt, trebuia sa plece a doua zi pe motiv de proces de abuz de incredere. Proces care a fost azi 22.01.2015. Au promis, au mintit ca il lasa pe tatal lor in casa pana vin eu din spital. De fapt proprietarul mi-a spus la telefon ca nu are timp sa stea acolo, sa-l las in pace, sa-nu ii mai supar copii, si de ce l-am chemat pe fostul sot la caini, ca nu am dreptul, pentru ca ei sunt proprietari.

Avand trecere si la politia comunala, politistul i-a sfatuit sa gaseasca pe cineva din sat , sa faca un proces verbal, si sa predea casa, cheile. Asa au facut gasind persoana care mi-a dezmembrat familia, care m-a impiedicat luni de zile sa merg la spital sa imi salvez viata, si pe care o iertasem pritr-un mesaj. Astfel, nu stiu cum, tinerii au adus-o, i-a dat cheile de la casa mea, nu stiu cu ce proces verbal. Apoi, au plecat. Aceasta femeie m-a sunat sa imi spuna ca ea nu poate da mancare la caini. Si nimeni din cei care cunosteau cainii nu vrea sa vina.

Abia azi, dupa ce cainii au rabdat 3 zile, am reusit sa gasesc un pusti care s-a dus la cea cu cheia, si au intrat sa dea mancare la caini. Si am aflat de ce nu voia nimeni sa ma ajute. Cel plecat era in telefon cu femeia cu cheile, a cerut sa vorbeasca cu baiatul. I-a spus ca el este proprietarul sa nu mai vina ca va avea probleme cu legea.normal s- retras imediat. Nu imi ramane decat sa ies din spital maine la cerere, desi sunt bolnava grav, pe mama au sunat-o si nu a mai venit acasa pierzand biletul, este in italia. De mine stiu ca nu pot pleca din spital. Dar trebuie cu toate ca din aceste zile starea mea este foarte rea. Nu inteleg ce vor sa faca. Nu stiu ce sa fac eu.

[Va rugam nu mai scrieti exclusiv cu majuscule, este foarte greu de citit si din aceasta cauza intrebarile dvs. ar putea ramane fara raspuns]
Ultima modificare: Vineri, 23 Ianuarie 2015
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Conviețuire imposibilă. cum se poate scoate o persoană din spațiu? carmenss35 carmenss35 Bună ziua, va rog sa mă ajutați cu un sfat. Am o problema mai neobișnuita...cu mama mea(dacă chiar este). Acum câțiva ani a vândut casa și eu ca ... (vezi toată discuția)
Tata ramas fara copil:( frozen23 frozen23 Pentru cine vrea sa imi citeasca povestea, va rog sa imi scuzati greselile gramaticale. Incepand din luna iulie locuiesc impreuna cu concubina si copilul ... (vezi toată discuția)
Nu se poate asa, trebuie sa existe o cale juridica, in ce tara traim??? Dana Marin Dana Marin Stimata doamna, Ma confrunt cu o problema la care nu am gasit inca rezolvare juridica. Am fost muscata rau de un caine adus si hranit in bloc de o vecina ... (vezi toată discuția)