avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Implicatii contabile/taxare pentru colaborator din ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Implicatii contabile/taxare pentru colaborator din afara Romaniei

Buna ziua,

Pentru un SRL sunt in situatia de a plati un colaborator PF din afara Romaniei (tot UE) pentru a face - remote - mentenanta aplicatiilor instalate pe reteaua proprie precum si pe reteaua unor clienti.

Colaboratorul respectiv nu e cetatean roman, e tot din UE, nu a fost vreodata in Romania si nici nu va veni. Munca prestata este complet online, o face de la el de acasa, etc.

Platile - lunare - intentionez pentru simplitate sa le fac prin PayPal (costuri mai mici).

Ce obligatii am eu dpdv juridic/fiscal/contabilitate specifice pentru acest caz. Imi trebuie un contract ? Trebuie sa depun vreo declaratie la fisc ? Trebuie sa platesc vreun impozit ?
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 17:18, 27 Februarie 2015
Da, ctr, impozit 16 % nerezidenti, inreg ctr la fisc.
Chiar daca lucreaza de acolo, lucreaza pt dvs aici si fiscul considera ca de fapt este aici...
Se retine impozit la plata si se declara prin D 100 si declaratia informativa in februarie( pana pe 28.02)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata serviciu de consultanta lylyan lylyan Buna ziua Un cetatean suedez cu cont deschis in Romania primeste o suma de 5000 USD/luna - ctr de consultanta cu un ONG din America. Ce trebuie sa declare la ... (vezi toată discuția)
Pfa sau srl ? Towelie Towelie Buna ziua, Detin o comunitate de gaming de aproximativ 3000 utilizatori. In acea comunitate, detin si 7 servere de jocuri. Pentru a putea achita cele 7 ... (vezi toată discuția)
Codul fiscal tva patrichi patrichi exista un contract intre pers jur din UE inreg in scopuri de TVA si o pers jur romana platitoare de tva- avand ca obiect cautare de clienti pe piata ... (vezi toată discuția)