Pentru un SRL sunt in situatia de a plati un colaborator PF din afara Romaniei (tot UE) pentru a face - remote - mentenanta aplicatiilor instalate pe reteaua proprie precum si pe reteaua unor clienti.
Colaboratorul respectiv nu e cetatean roman, e tot din UE, nu a fost vreodata in Romania si nici nu va veni. Munca prestata este complet online, o face de la el de acasa, etc.
Platile - lunare - intentionez pentru simplitate sa le fac prin PayPal (costuri mai mici).
Ce obligatii am eu dpdv juridic/fiscal/contabilitate specifice pentru acest caz. Imi trebuie un contract ? Trebuie sa depun vreo declaratie la fisc ? Trebuie sa platesc vreun impozit ?
Da, ctr, impozit 16 % nerezidenti, inreg ctr la fisc.
Chiar daca lucreaza de acolo, lucreaza pt dvs aici si fiscul considera ca de fapt este aici...
Se retine impozit la plata si se declara prin D 100 si declaratia informativa in februarie( pana pe 28.02)
Pfa sau srl ?
Towelie
Buna ziua,
Detin o comunitate de gaming de aproximativ 3000 utilizatori.
In acea comunitate, detin si 7 servere de jocuri.
Pentru a putea achita cele 7 ... (vezi toată discuția)
Codul fiscal tva
patrichi
exista un contract intre pers jur din UE inreg in scopuri de TVA si o pers jur romana platitoare de tva- avand ca obiect cautare de clienti pe piata ... (vezi toată discuția)