avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Gravida, drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Gravida, drepturi salariale

Buna am si eu o problema sunt gravida si din cauza problemelor de samatate era riscul sa pierd sarcina si nu am mai putut merge la serviciu am fost 2 luni in concediu de boala ca am fost tot prin spital apoi am intrat in risc maternal in eu am salariul 900 lei minim pe economie si bonurile de masa care sunt impozitabile cat am fost in cele 2 luni de concediu am luat 580 de lei 75% acum de cand am intrat in risc maternal iau 480 lei este normal sa iau asa putin si va rog sami spuneti daca sa marit minimul la 975 firma e obligata sa mil mareasca si mie astept raspuns va multumesc:)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:36, 23 Ianuarie 2015
Angajatorii sunt obligati sa majoreze toate salariile care au un cuantum mai mic decat salariul minim brut pe economie (975 lei).
In caz contrar, risca sa fie sanctionati contraventionali de catre ITM/Inspectia Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi se modifica si mie salariul brut daca legea a intrat in vigoare de la 1 .01.2018 Luminita1234 Luminita1234 Buna ziua eu sunt gravida in 4 luni luna trecuta am avut concediu de odihna 3 zile pana pe 3 ianuarie 2018 dupa am intrat in concediu de boala obisnuita cod ... (vezi toată discuția)
Salariul minim pe economie vio1234 vio1234 Buna, lucrez la un magazin alimentar si sunt lucrator comercial, deci necalificata in domeniu.Am fost incadrata cu sal minim pe economie.Patronul a spus ca de ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal iulian1983 iulian1983 Buna seara ,imi cer scuze pt asemanarea subiectului meu cu un altul insa as vrea un raspuns concret pe cazul meu deoarece am avut un conflict de idei sa zicem ... (vezi toată discuția)