avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... pot cere revizuirea unei hotarari daca ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

pot cere revizuirea unei hotarari daca ...

am o hotarare irevocabila in care se spune ca paratul e obligat la palta pensiei de intretinere de 25% din veniturile nete lunare.
veniturile acestuia sunt virate in contul sotiei sale, pentru a nu putea fi executat silit.
validarea popririi impotriva sotiei a fost respinsa in toate caile de atac pe motiv ca nu rezulta din inscrisuri ca sotia datoreaza sotului sume de bani si ca bunurile sunt comune( adica salariul lui e bun comun ).
pot cere revizuirea hotararii legata de validarea de poprire pe motiv ca mai exista prima hotarare care spune clar ca 25% din salariul lui X sunt banii ptr pensia copilului?
in sensul ca suma incasata in contul sotiei nu era in totalitate bun comun din moment ce am o alta hotarare care spune clar ce parte din salariu lui reprezinta pensia minorei.
unul din motivele de revizuire ar fi acesta: 7 – exista doua hotarari definitive potrivnice, in una si aceeasi pricina, intre aceleasi persoane, avand aceeasi calitate;
credeti ca ma incadrez la acest punct?sau trebuie sa am 2 hotarari potrivnice de validare a popririi?
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 11:58, 24 Ianuarie 2015
Potrivnice pe acelasi obiect, deci pe validare.
si daca merg din nou in instanta cu o alta cerere de validare impotriva aceluiasi tert poprit ...partea adversa nu va veni cu aceasta decziie spunand ca e putere de lucru judecat?
mi se pare o aberatie ce se intampla.adica eu am o hot in care spune clar ca 25% din banii lui sunt pensia copilului si o alta hotarare care spune ca banii lui sunt de fapt bun comun cu sotia.
azi am cerut acel partaj al salariului sotului.ceea ce mi se pare o tampenie.adica cer in clar o cota parte din salariul lui sa fie partajat in condiotiile in care am deja o hot care spune clar ca 25% din banii lui trebuie sa ii dea copilului ca si pensie.
nu are bunuri pe numele sau iar executorul in lipsa admiterii validarii nu paote pune poprire pe contul actualei sotii a debitorului, cont in care sunt virate sumele de bani ale sotului.cine paote face lumina in aceasta situatie?ce fel de actiune sa mai fac?
Temeiul juridic este art.509(1)pct.8(nu 7)NCPC,hotarari potrivnice,care incalca autoritatea de lucru judecat.
pot face referire la NCPC in revizuirea hotararii daca executarea silita a fost inceputa pe vechiul cod si validarea popririi a continuat la fel?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate cere partajarea unui cont bancar ? desirelia75 desirelia75 am un debitor si sotia acestuia.am o hotarare definitiva si irevocabila in care debitorul e obligat la plata unei pensii de intretinere.debitorul a solicitat ... (vezi toată discuția)
Executarea unui cont al unei terte persoane in vederea recuperarii pensiei de intretinere minor desirelia75 desirelia75 cum se poate actiona in instanta in urmatoarea situatie: -fostul sot obligat la plata pensiei de intretinere minor in cuantum de 25%din venitul net lunar isi ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila MarinD MarinD Poate fi o sentinta definitiva si irevocabila atacata? Daca cel care a pierdut nu a respectat sentinta si acum are dosar pe rol pt nerespectarea acesteia, ... (vezi toată discuția)