avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... rezolvare leasing
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

rezolvare leasing

Ce se intampla daca adm. unei soc.(care este si fidejusor) nu returneaza bunurile soc. de leasing in val. de 200.000 EUR .Adm. are ca pers fizica un teren de 30.000 Eur.Care este cea mai neagra varianta de rezolvare?
Societatea de leasing vine ( cu recuperatori ) si ia bunul, nu asteapta prea mult ca ele sa fie returnate. In orice caz daca ati avalizat un BO, va poate fi executat acel teren pentru creanta datorata de catre firma.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2009
ContSters42249, utilizator
Returnarea maşinilor către firmele de leasing nu scuteşte clientul de plata altor sume, care reprezintă diferenţa între valoarea de piaţă a maşinii şi valoarea ratelor restante, precum şi alte taxe aferente autovehiculului respectiv.Asa ca nici macar situatia returnarii ,, de buna voie si nesilit de nimeni,, nu este prea fericita .

ATENTIE : "Executarea silită a unui client care a întârziat cu plata ratelor mai mult de 60 de zile, precum şi reposesia bunului din dorinţa utilizatorului nu înseamnă o rezolvare în totalitate din punct de vedere al stingerii datoriilor clientului către finanţator", întotdeauna intervine o diferenţă negativă între valoarea de piaţă a bunului pe care clientul îl returnează şi valoarea soldului clientului, care constă în valoarea ratelor restante, precum şi alte costuri aferente utilizării bunului respectiv (taxe, comisioane, asigurări).

Asa ca riscati sa pierdeti terenul, masina, sa aveti probleme cu banca - in cazul in care nu stiti BO ( si in mod sigur odata cu semnarea contractui de leasing finaciar ati dat Detinatorului de drept - adica firmei de leasing in jur de: 12,24,48 de OB - aici depinde si de maniera in care dvs. in calitate de UTILIZATOR de drept plateati lunar ratele cu titlu de rata leasing -daca intra automat BO in banca la data scadenta sau faceati plata prin OP, dar cu siguranta ati dat ca si asigurare macar cateva BO ) are forma exectutorie si sa fiti dat in judecata.

Lavinia Costica.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2009
Lavinia-Ionela Costica, Consilier juridic
laviniacostica a scris:

- in cazul in care nu stiti BO are forma exectutorie si sa fiti dat in judecata.

Lavini Costica.


Nu prea este adevarat. ICCJ a decis ca trebuie sa fie investite cu formula executorie, decizia s-a publicat deja in M of.
laviniacostica a scris:

M-am referit la faptul ca poate fi dat in judecata pt recuperarea de :taxe, comisioane, asigurări....era ca o continuare a variantei negre....
de ce sa fie dat in judecata? E suficient sa investeasca biletul la ordin cu formul executorie.

Alte discuții în legătură

Fidejusori getuta getuta Buna seara . Pot fi numita fidejusor daca nu am domiciliul in teritoriul jurisdictional al tribunalului judetean la care trebuie sa se dea obligatia ? (vezi toată discuția)
Fidejusiune ionescuecaterina ionescuecaterina un credit mobiliar poate avea si un contract de fidejusiune ? (vezi toată discuția)
Garantul fidejusor si insolventa florindbro florindbro Poate sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: am contractat o linie de credit la o banca pentru firma la care sunt administrator si am garantat imprumutul ... (vezi toată discuția)