avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Decizie de inseriere
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Decizie de inseriere

In decizia de inseriere, pe langa proforme, facturi, avize, chitante se includ si alte documente:nir, bonuri de consum etc.?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 16:13, 30 Ianuarie 2015
Nu pentru NR,nu pentru bonuri de consum. Da pentru monetare,daca utilizati. Avizele sunt probabil avizele de insotire a marfii.
Dar proformele se includ pe decizia de inseriere?
Multumesc
Potrivit OMFP nr.2226/2006,factura proforma nu intra in categoria formularelor financiar-contabile care stau la baza inregistrarii de venituri si avizul de insotire a marfii,utilizat pe perioada trasportului, daca bunurile circula fara sa fie insotite de factura. Deci,legal facturile proforme nu ar trebui incluse in decizia de inseriere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monetarul vanzarilor zilnice max9 max9 Este adevarat ca s-a abrogat intocmirea monetarului pentru vanzarea marfurilor cu amanuntul? (vezi toată discuția)
Fiscal-contabil - de cand chitanta nu mai are "regim special"? de la hg 105/2009 sau??? andradi2 andradi2 De cand chitanta nu mai are regim special? De la HG 105/2009 care abroga HG 831/1997sau....??? (vezi toată discuția)
Model formular decizie anuala acordata administratorului ,cu seria si nr de inceput ama77 ama77 Va rog frumos,are cineva modelulu pentru decizia anuala acordata administratorului cu seria si nr de inceput al facturierelor? (vezi toată discuția)