avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Cetatean strain invitat la finante Arad
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Cetatean strain invitat la finante Arad

Sant cetatean australian cu domiciliul in Australia si cu resedinta temporara in Romania ( cu buletin temporar valabil un 1 an cu posibilitate de prelungire).
As dorii sa aflu, daca se poate, daca finante au dreptul sa ma verifice pentru venituri realizate din dobanzi bancare din Australia. Fiind ca eu am inteles din ghidul contribuabilului, ca au dreptul numai asupra veniturilor realizate pe teritoriul Romania.

Tin sa mentionezi ca impozit pe venituri din Australia, este impozitat in Australia, si am toata documentatia necesara, insa nu cred ca ceea ce face acest inspector este legall fiinda eu nu mi-am schimbat domiciliul pe Romania. Multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: agneska , utilizator 11:36, 26 Ianuarie 2015
cetățenia australiană e singura pe care o aveți?
și da, nu v-ați schimbat domiciul, dar sunteți rezident român.
Ultima modificare: Luni, 26 Ianuarie 2015
gicu13, utilizator
nu, nu mi-am schimbat domiciuliu ma aflu in Romania temporar cu resedinta tempoirara cu buletin valabil 1 an
am dubla cetatenie romana-australiana
deci sunteți cetățean român cu rezidența în România. inspectorul de la finanțe are tot dreptul să vă controleze. domiciul e una rezidența e alta.
ceea ce spuneti dvs este c-a si cum v-ati duce dvs in USA intr-o vizata prelungita, si bineinteles trebuie sa locuiti undeva, si vin finante locale sa va intrebe de venituri din Romania. Nu face sens,. si nici nu este legal. Da, ar fii legal, daca eu mi-as fii mutat domiciliul permanent pe Romania. Daca ma repatriam, si renuntam l-a domiciuliul in Australia.

Alte discuții în legătură

Cetatean roman cu domiciliul in strainatate dar si in romania eugen82 eugen82 Un cetatean roman plecat de 20 de ani , cetatean al altei tari si cu domiciliul stabil in acea tara, mai are dreptul de a-si declara domicilul in Romania si de ... (vezi toată discuția)
Avantajul de a fi si cetatean ungar constantinu constantinu In curand o sa primesc cetatenia maghiara am facut toate aceste demersuri pt a obtine pasaportul maghiar cu care am inteles ca nu ai nevoie de viza pt SUA ... (vezi toată discuția)
Fetita cu numele tatalui, pe certificatul de nastere sunt trecuta cu numele sotului dar pasaportul il am pe numele vechi - pot intra in romania cu ea fara probleme? roxita roxita sunt cetatean roman, rezident in australia.cand m-am casatorit mi-am schimbat numele in australia dar pasaportul e pe numele vechi X, iar pe certificatul de ... (vezi toată discuția)