Sant cetatean australian cu domiciliul in Australia si cu resedinta temporara in Romania ( cu buletin temporar valabil un 1 an cu posibilitate de prelungire).
As dorii sa aflu, daca se poate, daca finante au dreptul sa ma verifice pentru venituri realizate din dobanzi bancare din Australia. Fiind ca eu am inteles din ghidul contribuabilului, ca au dreptul numai asupra veniturilor realizate pe teritoriul Romania.
Tin sa mentionezi ca impozit pe venituri din Australia, este impozitat in Australia, si am toata documentatia necesara, insa nu cred ca ceea ce face acest inspector este legall fiinda eu nu mi-am schimbat domiciliul pe Romania. Multumesc pentru raspuns
ceea ce spuneti dvs este c-a si cum v-ati duce dvs in USA intr-o vizata prelungita, si bineinteles trebuie sa locuiti undeva, si vin finante locale sa va intrebe de venituri din Romania. Nu face sens,. si nici nu este legal. Da, ar fii legal, daca eu mi-as fii mutat domiciliul permanent pe Romania. Daca ma repatriam, si renuntam l-a domiciuliul in Australia.