avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CARNET DE MUNCA GRESIT COMPLETAT DE ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CARNET DE MUNCA GRESIT COMPLETAT DE ITM

Se mai poate corecta carnetul de munca, dupa ce a fost scanat si prelucrat de casa de pensii? Cei de la ITM nu mi-au completat corect datele de la majorarile salariale in carnetul de munca. Spre exemplu in adeverinta de vechime si actele originale de majorare a salariului de incadrare in firma in care am lucrat, am data de majorare 01.11.2001 iar in carnetul de munca 01.12.2001, acest lucru repetandu-se la mai multe majorari. Toate deciziile de majorare trimise de catre firma spre ITM, sunt inregistrate cu parafa inspectorului respectiv. Mai mult in anul 2008 am trimis catre acest inspector o cerere de completare a cartii de munca, atasandu-i acesteia copii dupa toate deciziile de majorare.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:51, 26 Septembrie 2016
Da, se mai pot corecta inregistrarile efectuate in carnetul de munca.

Mergeti la inspectorul respectiv si vedeti despre ce este vorba , prezentandu-i si actele respective.
Va multumesc
Buna ziua,
problema mea este aproape identica cu a initiatorului. In cazul meu carnetul de munca a fost completat gresit in anii '80 cand exista fizic, nu in format electronic si se completa de catre inspectorul de personal cu tus. Am observat doar cand mi-a venit decizia de pensionare.
Am mai pomenit despre aceasta situatie aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

In acest caz, va trebui sa luati legatura cu acel angajator .

ITM-urile nu detin arhiva fostelor unitati de stat.
Va multumesc pentru raspuns. Din pacate, angajatorul nu mai exista, a intrat in insolventa in urma cu multi ani, arhiva a fost preluata de o firma de lichidare judiciara. De aici am obtinut niste adeverinte de venituri dar nu ma astept sa pot obtine altceva. Oricum, timpul lor de reactie nu e mic si nu ma incadrez in termenul de contestare a deciziei.

Alte discuții în legătură

Itm amana eliberarea carnetului de munca catalinion84 catalinion84 Buna ziua ma confrunt cu urmatoarea problema: -pe 17 ianuarie 2011 mi-a incetat CIM de munca, in urma unui preaviz dat pe 27 decembrie si inregistrat pe 6 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. tatăl meu și a pierdut carnetul de munca!am mers ... Ionut Florina Ionut Florina Bună ziua. Tatăl meu și a pierdut carnetul de munca!am mers la firmele deținătoare de arhive pentru reîntregirea vechimii prin adeverințe! La una din ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. tatăl meu și a pierdut carnetul de munca!am mers ... Ionut Florina Ionut Florina Bună ziua. Tatăl meu și a pierdut carnetul de munca!am mers la firmele deținătoare de arhive pentru reîntregirea vechimii prin adeverințe! La una din ... (vezi toată discuția)