Buna, Vreau sa stiu va rog cum pot infiinta un ONG?(unde anume citesc). Cat costa, care sunt conditiile ca si numar de membri etc.
Domiciliu il am in Bucuresti(si adresa din CI), dar mai am o proprietate in alt oras si ma intereseaza daca pot face sediul acolo?
Pentru strangere de fonduri prin cont sau cash, evenimente de intrajutorare, asimilare de proiecte nationale si international este bine o fundatie sau asociatie?Multumesc
Cititi og 26 din 2000 privind asociatiile si fundatiile.
Asociatia va trebui sa aiba un sediu care poate fi diferit de adresele de domiciliu ale membrilor fondatori. Deci daca reusiti sa gasiti un sediu in acea localitate, semnati un contract de inchiriere cu proprietarul contra unei sume de bani (care va acoperi cheltuielile cu intretinerea spatiului) si va faceti sediul acolo.
E bine sa va infiintati asociatie la judecatoria de unde e sediul asociatiei.
Eu sunt proprietarul si la sediul din alta localitate. Fac contract cu mine ca persoana fizica?
Care ar fi dezavantajul unei asociatii versus Fundatie?
Da. Faceti cu dumneavoastra ca persoana fizica ori contract de inchiriere ori contract de comodat, caz in care nu veti putea percepe niciun ban de la asociatie pentru cheltuieli de intretinere.
Detalii cititi in legea recomandata.